Καταδίκη 55χρονης  για υπεξαίρεση

Με την υπόθεση 55χρονης που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από επιχείρηση της περιοχής μας ασχολήθηκε χθες το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, έκρινε ένοχη για υπεξαίρεση με τη διακεκριμένη μορφή ως εντολοδόχου (ήταν ταμίας στην επιχείρηση) την 55χρονη και εφαρμόζοντας το νέο νόμο της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών την οποία ανέστειλε με τον όρο της επιτήρησης της από επιμελητή δικαστηρίων, ενώ και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 55χρονη εργαζόταν ως ταμίας σε μεγάλη επιχείρηση της περιοχής μας και για χρονικό διάστημα ενός έτους υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 13000 ευρώ.
Στους αυτοτελείς ισχυρισμούς του ο συνήγορος της κ. Κιουρτζής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα μη ταπεινά αίτια που οδήγησαν την 55χρονη στην πράξη της αυτή, την οποία και αποδέχτηκε.
Όπως είπε τα προβλήματα που είχε με την ασθενή μητέρα της και η αδυναμία της να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες της όπως επίσης και αυτές του ανήλικου παιδιού της, την ανάγκασαν να προβεί στην πράξη αυτή, με σκοπό πάντα να λάβει τα χρήματα ως δάνειο και να επιστρέψει.