Ρωσίδα και Αρμένιοι στο εδώλιο για απάτη με πιστωτικές κάρτες

Ρωσίδα και Αρμένιοι στο εδώλιο για απάτη με πιστωτικές κάρτες

Ρωσίδα και Αρμένιοι στο εδώλιο για απάτη με πιστωτικές κάρτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 461 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση απάτης με τη χρήση πιστωτικών καρτών θα ασχοληθεί στην αυριανή του συνεδρίαση το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει 27χρονη Ρωσίδα, η οποία κατηγορείται μαζί με άλλους τρεις Αρμένιους, ηλικίας 37, 33 και 39 ετών ότι είχαν στήσει «επιχείρηση» εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών πριν από έξι χρόνια στα νησιά μας.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2016 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο παρά το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι τους έκρινε ένοχους και επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κατά της απόφασης αυτής η 27χρονη Ρωσίδα άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί αύριο.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους τέσσερις αλλοδαπούς είναι: κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση πλαστογραφία μετά χρήσεως και απλής, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, κατά συναυτουργία συλλογή και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και από κοινού σύστασης συμμορίας.

Η εξάρθρωση της «σπείρας» έγινε από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ωστόσο επειδή οι απάτες είχαν διαπραχθεί το προηγούμενο διάστημα στην Κω κατά τη παραμονή εκεί των δραστών, αποφασίστηκε η μεταφορά τους στο νησί.

Συγκεκριμένα, οι τρεις Αρμένιοι και η Ρωσίδα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 21 Αυγούστου 2011 στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο, από κλιμάκιο του Γραφείου Ασφαλείας και Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μετά την αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους.

Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου το οποίο προερχόταν από την Κω, εντόπισαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και διενεργώντας έλεγχο βρήκαν επιμελώς κρυμμένα στο χώρο αποσκευών του οχήματος, το οποίο οδηγούσε ο 37χρονος, ένα μηχάνημα κατασκευής πλαστών πιστωτικών καρτών, τριάντα έξι πλαστές πιστωτικές κάρτες, ένα πλαστό δελτίο ελληνικής ταυτότητας, ένα φορητό υπολογιστή, τρία ρολόγια χειρός, μία κασετίνα με κοσμήματα, ένα χρυσό αναπτήρα, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, μία επάργυρη σκακιέρα και το χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €).

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, όλα τα ευρήματα είναι προϊόντα απάτης από χρήση πιστωτικών καρτών σε καταστήματα στη Κω.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα απάτης, το χρηματικό ποσό και το Ι.Χ. όχημα κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Καλοστημένη απάτη
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλοδαποί είχαν στήσει την «επιχείρηση» τους αρκετά καλά. Έχοντας προμηθευτεί όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, έφτιαχναν μόνοι τους τις πιστωτικές κάρτες, στις οποίες και έβαζαν κωδικούς που ανήκαν σε πραγματικούς λογαριασμούς ατόμων που κατοικούσαν κυρίως στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια έπαιρναν τις κάρτες και με αυτές έκαναν όλες τις αγορές τους. Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης, θεωρείται ότι μέχρι να αντιληφθεί ο «παθών» ότι στο λογαριασμό του είχαν χρεωθεί αγορές που ουδέποτε είχε κάνει, οι δράστες είχαν κάνει ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Οι διώξεις και οι απολογίες
Μετά τις συλλήψεις σε βάρος των τριών Αρμένιων και της Ρωσίδας ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος αλλοδαπός ανέλαβε όλη την ευθύνη δηλώνοντας ότι εκείνος ήταν που προμηθεύτηκε από Βούλγαρο το μηχάνημα και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη κατασκευή πιστωτικών καρτών «μαϊμού».

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας εισαγγελέως και οι τέσσερις είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους εξής όρους: ο 37χρονος απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσία ποσού 15000 ευρώ, ο 33χρονος αδελφός του με εγγύηση ποσού 2000 ευρώ, ο 39χρονος συμπατριώτης του καταβάλλοντας εγγύηση 5000 ευρώ και η Ρωσίδα με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς