Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο... αυτόνομο κρατίδιο του Κορακόνερου

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο... αυτόνομο κρατίδιο του Κορακόνερου

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στο... αυτόνομο κρατίδιο του Κορακόνερου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3996 ΦΟΡΕΣ

Στο ίδιο έργο... θεατές κοινωνία και αρμόδιες αρχές

Κανέναν και τίποτα δεν λογαριάζουν οι περισσότεροι από τους ΡΟΜΑ που κατοικούν στον καταυλισμό της περιοχής του Καρακόνερου, αφού για μια ακόμα φορά το βράδυ της Παρασκευής, κατάφεραν να... σηκώσουν στο πόδι τους κατοίκους της περιοχής, ανάβοντας φωτιές και κινητοποιώντας μεγάλο αριθμό πυροσβεστών, αστυνομικών , λιμενικών και αρμοδίων του δήμου της Ρόδου.

Η πυροσβεστική που έφθασε στο σημείο, δεν μπορούσε για ακόμα μια φορά να μπει στον καταυλισμό και να σβήσει την φωτιά, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος να δεχθούν και πάλι πέτρες όπως έγινε και στο παρελθόν.
Ειδοποιήθηκε η ομάδα ΔΙΑΣ και μετά από αρκετή ώρα το πυροσβεστικό κατάφερε να μπει στο... άβατο. Η φωτιά εν τω μεταξύ είχε φουντώσει που χρειάστηκαν να ριχθούν πάνω από 10 τόνοι νερού αλλά και πάλι δεν μπορούσε να ελεγχθεί κι έτσι χρειάστηκε να αναζητηθούν βαρέα μηχανήματα για να περιορίσουν την πυρκαγιά.
Σαν να μην έφθανε αυτό, από φωτοβολίδα που ρίχθηκε από τον καταυλισμό, πήρε φωτιά σκάφος που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση αγκυροβολημένο!

Η όλη επιχείρηση, διήρκεσε πάνω από 3 ώρες, με τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του Καρακόνερου, να έχουν αγανακτήσει στην κυριολεξία, μιας και αυτού του είδους τα περιστατικά τείνουν πλέον να γίνουν καθημερινό φαινόμενο.
Συλλήψεις πάντως δεν έγιναν, προσαγωγές δεν υπήρξαν και καμία εντολή για να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης δεν δόθηκε ούτε αυτή τη φορά.
Οι πολίτες για μια ακόμα φορά σε επικοινωνία τους με την εφημερίδα μας αναρωτήθηκαν: «Ο νόμος εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες; Κι αν ναι, γιατί δεν υπήρξαν ούτε χθες συλλήψεις; Γιατί δεν ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία για εκείνους που προκάλεσαν όλη αυτή την αναστάτωση στην πόλη;»

Πάνω από 250 περιστατικά τους τελευταίους 20 μήνες
Από την άλλη πλευρά οι πυροσβέστες βρίσκονται πλέον στα όριά τους! Μόνο τους τελευταίους 20 μήνες χρειάστηκε να μεταβούν στο σημείο περισσότερες από 250 φορές για να σβήσουν αντίστοιχες φωτιές!
Τα οχήματα έχουν δεχθεί πέτρες ενώ οι ίδιοι απειλές και βρισιές από ομάδες αθίγγανων.
Το κόστος που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης για τις μετακινήσεις των υπηρεσιών αυτών, είναι ανυπολόγιστο. Αλλά περισσότερο απ’ όλα αυτό που θα πρέπει να προβληματίζει, είναι οι κίνδυνοι που προκύπτουν κάθε φορά για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή, η επιβάρυνση σε θέματα υγείας των κατοίκων και η γενικότερη ανομία που βασιλεύει, αφού παρά τις προειδοποιήσεις και τις συστάσεις δεν φαίνεται να συνετίζονται .

Χωρίς φώτα ολόκληρη η περιοχή
Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή έχουν σηκώσει πάντως τα... χέρια ψηλά! Εδώ και αρκετές μέρες, ο κεντρικός κόμβος με τους φωτεινούς σηματοδότες βρίσκεται στο σκοτάδι ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται και τα φανάρια.
Η παραβατικότητα εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι μιλούν πλέον για τον τρόμο που κυριεύει τους κατοίκους τα βράδια καθώς αναγκάζονται να κλειδαμπαρώνονται μέσα από νωρίς και να ζουν με τον φόβο των διαρρήξεων την ημέρα είτε όταν απουσιάζουν είτε ακόμα και όταν βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο