Μνημόσυνο στη μνήμη του ιερέα Ιερόθεου Καμίτση. Εννέα μήνες από τον τραγικό θάνατο του

Μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου ιερέα π. Ιερόθεου Καμίτση τελέστηκε Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 στον Ιερό ναό Παναγίας Κοιμητηρίων στη Χώρα Πάτμου από την οικογένεια του και την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 από την Ιερά Μονή Πάτμου στο Μοναστήρι.

Το μνημόσυνο, ήταν για τη συμπλήρωση εννέα μηνών από την άγρια δολοφονία του 47χρονου Πάτμιου ιερέα στο σπίτι του στο Γέρακα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017 . 

Η οικογένεια του, είναι συντετριμένη από τον άδικο και πρόωρο χαμό του αγαπημένου τους γιου και αδελφού και δεν μπορεί να ξεχάσει. Ιδιαίτερα η μητέρα του Ειρήνη Καμίτση τραγική φιγούρα σε αυτή την μεγάλη απώλεια. Η Ειρήνη, το Ρηνάκι όπως την αποκαλούμε, μια γυναίκα δυναμική, ένας ήρωας, που έγραφε ποιήματα για τη ζωή, αγωνίζεται και κάνει πολύ κουράγιο, να μη θυμάται με ποιο τρόπο έφυγε από τη ζωή το παιδί της. Θα ησυχάσει,όταν συλληφθούν οι δράστες και αποδοθεί δικαιοσύνη.   Διερωτόμαστε.  Έγραψε ποίημα, θα γράψει και τι ποίημα θα γράψει, για τη μεγάλη δοκιμασία που περνά αυτή, η οικογένεια της και όσοι γνώριζαν τον αείμνηστο Ιερόθεο, φίλοι, γείτονες, ποίμνιο, ακόμα και το πανελλήνιο; 

Ο π. Ιερόθεος Καμίτσης αδελφός της Ιεράς Μονής Πάτμου, που λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης, δολοφονήθηκε από δύο Πακιστανούς οι οποίοι διέφυγαν στο Πακιστάν και μένουν ακόμα ασύλληπτοι . 
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε αναπτύξει μεγάλο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο στην ενορία του. Γι αυτό και στην κηδεία του που έγινε στον ιερό ναό της Πεντέλης συνέρρευσε πλήθος κόσμου, δείχνοντας την μεγάλη αγάπη του στον αδικοχαμένο εφημέριο του. 
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Πηγή: http://www.patmostimes.gr