To καιρικό φαινόμενο της... Ευρυδίκης πέρασε από Ρόδο και Σύμη

To καιρικό φαινόμενο της... Ευρυδίκης πέρασε από Ρόδο και Σύμη

To καιρικό φαινόμενο της... Ευρυδίκης πέρασε από Ρόδο και Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1062 ΦΟΡΕΣ

Ξέσπασε ο καιρός με ισχυρές βροχοπτώσεις

Η... αύρα του καιρικού φαινομένου της Ευρυδίκης «άγγιξε» από χθες το απόγευμα και τα νησιά μας, κάνοντας έτσι άνω – κάτω τα δρομολόγια των πλοίων και των αεροπλάνων και προκαλώντας σχετική ταλαιπωρία σε όλους όσους επρόκειτο να ταξιδέψουν ή να κινηθούν στους δρόμους του νησιού μας, την ώρα της νεροποντής.

Η κακοκαιρία έκανε άνω - κάτω τα δρομολόγια των αεροπλάνων και των πλοίων καθώς υπήρξαν καθυστερήσεις προσεγγίσεων και ακυρώσεις πτήσεων προς και από τη Ρόδο.

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια
Λίγο μετά το ξέσπασμα της βροχής στο βόρειο τρίγωνο της Ρόδου, οι δρόμοι από Ιαλυσό μέχρι Φανερωμένη μετετράπησαν, όπως κάθε φορά εδώ και πολλά χρόνια, σε ποτάμια, ενώ αντίστοιχα προβλήματα δημιουργήθηκαν και εντός πόλεως Ρόδου. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε μεγάλο τμήμα της Ρόδου Λίνδου, από τις καταρρακτώδεις βροχές και συγκεκριμένα από το ύψος του Αγίου Χριστόφορου έως και το υποκατάστημα του ΙΚΑ.
Επίσης, οι θυελλώδεις άνεμοι που επικράτησαν από τα ξημερώματα τα νησιά μας, είχαν ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί το δρομολόγιο της εταιρείας Dodekanisos Seaways, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει χθες το πρωί, ενώ δεν κατάφερε να προσεγγίσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου "Διαγόρας" η πτήση της Aegean Airlines A720 προερχόμενη από Θεσσαλονίκη.
Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Ρόδου που βρίσκονταν σε αυξημένη ετοιμότητα από τα ξημερώματα της Δευτέρας, κλήθηκε και απομάκρυνε σπασμένο τμήμα δέντρου από την περιοχή Βενετοκλέων λίγο μετά το μεσημέρι.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης
Η κακοκαιρία και οι κεραυνοί δημιούργησαν επίσης προβλήματα και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, καθώς καταγράφτηκαν αρκετές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νησιού μας. Τα προβλήματα διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά της Ρόδου, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.
Τα συνεργεία των Τεχνικών της ΔΕΗ πάντως παρέμειναν σε επιφυλακή σε όλη την διάρκεια της χθεσινής μέρας και νύχτας,

Στη Σύμη
Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την χθεσινή κακοκαιρία στο νησί της Σύμης, όπου οι κάτοικοι είδαν τις περιουσίες τους αλλά και τις ζωές τους να κινδυνεύουν από την αγριότητα του καιρού!

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να «χτυπούν» το νησί χθες νωρίς το απόγευμα οπότε και οι ουρανοί «άνοιξαν» κυριολεκτικά πάνω από τη Σύμη, μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια τα οποία παρέσυραν ότι έβρισκαν στο πέρασμα τους!
Αέρας, βροχή και ισχυρό χαλάζι δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα ενώ από τις 5 περίπου το απόγευμα διεκόπη και η ηλεκτροδότηση στο νησί.

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας είχε ως αποτέλεσμα να «κατέβουν» μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών στο Γυαλό, στο Πέδι και σε άλλες περιοχές του νησιού, ενώ τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και βρέθηκαν στη θάλασσα.
Ουδείς μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν μέσα στα οχήματα υπήρχαν άνθρωποι, αφού λόγω της διακοπής του ρεύματος και των συνθηκών ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο να διασταυρωθεί.

Με εντολή του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, περίπου στις επτά το απόγευμα ξεκίνησε πλωτό σκάφος του Λιμενικού από την Κάλυμνο με βατραχανθρώπους προκειμένου να γίνει έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν επιβατών. Επίσης χθες βράδυ επρόκειτο να ξεκινήσει από τη Ρόδο ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο θα μετέφερε τον Υφυπουργό κ. Σαντορινιό για να συντονίσει τις έρευνες και πυροσβεστικές αντλίες στη Σύμη, ενώ σήμερα το πρωί θα αποπλεύσει από το νησί μας το πλοίο «Σκιαδενή» το οποίο θα μεταφέρει μηχανήματα του στρατού και τους χειριστές αυτών για την αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό των δρόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το ΥΕΝ χθες το απόγευμα, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σύμης το Blue Star Paros εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο