Επείγουσα ανάγκη για την τοποθέτηση εργοθεραπευτή στο ειδικό σχολείο

Χωρίς εργοθεραπευτή παραμένει η πειραματική μονάδα ειδικής αγωγής στο νησί της Ρόδου. 

Οι γονείς αναζητούν άμεση λύση και για τον λόγο αυτό απέστειλαν σχετική επιστολή στον κο Βασίλη Καραγιάννη, στον περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα.

Στην επιστολή αναφέρεται.
«Μια πειραματική μονάδα ειδικής αγωγής με τραγικές ελλείψεις σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό" Ρόδος, 10-11-2017 Προς: λίστα αποδεκτών ΘΕΜΑ: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ 
Όπως ήδη γνωρίζετε, η θέση του εργοθεραπευτή στο σχολείο μας έχει κενωθεί από τις 3-11-2017. Απευθυνόμαστε σε σας ως αρμόδιους και θέλουμε να μας ενημερώσετε τί ενέργειες έχετε κάνει για την πλήρωση της θέσης αυτής. Είναι ένα κενό πολύ σημαντικό για το σχολείο μας, και όσο παραμένει τα αποτελέσματα είναι δραματικά. Να σας θυμίσουμε ότι συνδυάζεται και με την ανεπαρκή για τις ανάγκες του σχολείου ύπαρξη λογοθεραπευτή.

Μια πειραματική μονάδα ειδικής αγωγής με τραγικές ελλείψεις σε ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Αναγνωρίζουμε τις πιθανές δυσκολίες αλλά θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ελλιπής στελέχωση στην ειδική αγωγή, παλινδρομεί την εκπαίδευση παιδιών, για τα οποία πασχίζουμε να αποφευχθεί η περιθωριοποίηση-κοινωνικός αποκλεισμός τους.

Ο εργοθεραπευτής είναι αυτός που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας να εμπλακούν στη ζωή μέσω του έργου, να γίνουν λειτουργικά και αυτόνομα. Είναι αυτός που θα ανοίξει τον δρόμο στα παιδιά μας έτσι ώστε να μπορέσουν να πορευτούν κάποια στιγμή όπως τα παιδιά που είναι στην ηλικία τους και εμείς σαν γονείς να μπορέσουμε να πάρουμε μια χαρά. Πράγματα που για άλλα παιδιά είναι δεδομένα για μας είναι απίστευτα δύσκολα και δυστυχώς χωρίς την βοήθεια σας δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ελπίδα στο όνειρο .

Για το ΔΣ του συλλόγου γονέων 
Ο πρόεδρος Σταματίδης Μιλτιάδης».