Οκτώ μήνες με αναστολή  για την κλοπή καλωδίων

Στα «μαλακά» έπεσαν στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο αθίγγανοι ηλικίας 37 και 46 ετών που κατηγορούνταν για τη κλοπή καλωδίων από εταιρεία της περιοχής μας, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Ειρήνης Φιλίππου τους έκρινε ένοχους για απλή κλοπή κατά συναυτουργία και επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών στο καθένα με τριετή αναστολή.

Ο 37χρονος και ο 46χρονος είχαν συλληφθεί στις  22 Νοεμβρίου 2010 στις 2 τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, όταν σε έλεγχο που τους έγινε στο 35ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, διαπιστώθηκε ότι είχαν μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαιναν 126 κομμάτια καλωδίου υψηλής τάσης με μείγμα χαλκού μήκους περίπου 1,5- 2 μέτρα τα οποία τα έκοψαν με μικρό κόφτη από καρούλι. Όπως οι ίδιοι ομολόγησαν τα καλώδια τα είχαν αφαιρέσει από το εργοτάξιο κατασκευαστικής εταιρείας το οποίο βρίσκεται στη περιοχή όπου και συνελήφθησαν.

Αξίζει πάντως να τονιστεί ότι στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος των αστυνομικών εντοπίστηκε και άλλο άγνωστο αυτοκίνητο το οποίο δεν κατάφεραν να ακινητοποιήσουν οι αστυνομικοί, ενώ την επόμενη μέρα το πρωί στην αστυνομία εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας και κατέθεσε ότι είχαν αφαιρεθεί επιπλέον άλλα 250 μέτρα περίπου καλωδίων.

Η συνολική αξία όλων των αφαιρεθέντων, σύμφωνα με τη καταγγελία ανέρχεται στο ποσό των 75.000 ευρώ.