Νισυριακή μουσική και χοροί στο Δημοτικό Θέατρο

Νισυριακή μουσική και χοροί  στο Δημοτικό Θέατρο

Νισυριακή μουσική και χοροί στο Δημοτικό Θέατρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 417 ΦΟΡΕΣ

Οι Νισύριοι και οι φίλοι της Νισύρου που κατέκλεισαν το Δημοτικό θέατρο Ρόδου το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου απήλαυσαν ένα ενδιαφέρον δείγμα της νισυριακής μουσικής παραδόσεως και ένα πολύ ενδιαφέρον θέαμα από νισυριακούς χορούς, στην παρουσίαση του μουσικού λευκώματος «Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΧΟΡΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΟΥΔΑ».

Το λεύκωμα είναι έκδοση της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών, και αποτελεί τη συμμετοχή της Εταιρείας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. Για τη ηχογράφηση των 4 ψηφιακών δίσκων που το συνοδεύουν έπαιξαν, βιολί και σαντούρι ο Γιώργος Χατζηπέτρος, λαούτο ο Γιάννης Μεγαλούδης και εθελοντικά βιολί ο Γλαύκος Σμαριανάκης.


Τραγούδησαν εθελοντικά, ο παπά Ευστάθιος Αρκαμούζης, η Μαρίκα Γιαννιού, η Κατερίνα Μαραγκού, η Καλλιόπη Χάσκα, η Παναγιώτα Δανασή, ο Δημήτρης Λογοθέτης και η Άννα-Νεκταρία Χαρτοφύλη. Στην παρουσίαση, χόρεψαν νέοι του συλλόγου Νισυρίων Ρόδου Η ΠΟΡΦΥΡΙΣ υπό τη καθοδήγηση της προέδρου του συλλόγου Σοφίας Δημητριάδη, η οποία διηύθυνε και την παρουσίαση.

Από την Εταιρεία παρέστησαν ο Πρόεδρος Κώστας Χαρτοφύλης και η Γενική Γραμματεύς Ειρήνη Κατσιματίδη.

Το λεύκωμα παρουσίασαν, ο Γιάννης Χαρτοφύλης που ανεφέρθη κυρίως στην έμφυτη ικανότητα των Νισυρίων στον έμμετρο λόγο, ο Μανόλης Μακρής που ανεφέρθη στα λαογραφικά χαρακτηριστικά της εκδόσεως και ο Γιώργος Χατζηπέτρος, που ανέλυσε και ανέδειξε τις μουσικές ιδιαιτερότητες και μοναδικότητες των νισύρικων τραγουδιών.

Ακολούθησε προσφορά νισύρικων λουκουμάδων που είχαν φθάσει από τη Νίσυρο πριν λίγη ώρα και σουμάδας.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»