Θα δικαστεί 65χρονος για  απόπειρα ανθρωποκτονίας

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Αλβανών εργατών, πριν από επτά χρόνια στη Ρόδο για την οποία κατηγορείται 65χρονος από τα Κοσκινού, πρόκειται να απασχολήσει εκ νέου τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας.

Ο 65χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τα αρμόδια δικαστήρια και δηλώνει αθώος χθες, δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Διακονή κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου που λήφθηκε σε βάρος του τον Δεκέμβριο του 2016.

Πιο συγκεκριμένα,  η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, όπου ο 65χρονος κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, εξύβριση κατά συρροή και απειλή που τον βάραιναν.

Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου και έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016, εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 65χρονο για δύο απόπειρες πρόκλησης σωματικών βλαβών, οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 65χρονος προσέφυγε ζητώντας την αναίρεση της, καθώς όπως υποστηρίζει μεταξύ άλλων στην αίτηση του υπήρξε: «Υπέρβαση εξουσίας του δικάσαντος Δικαστηρίου κατ’ άρ. 510 παρ. 1 στοιχ. Η του Κ.Π.Δ. καθώς αυτό έκρινε παραδεκτή και εξέτασε στην ουσία απαράδεκτη έφεση του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου,

Έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της αποφάσεως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου και υπέρβαση εξουσίας από αυτό, διότι κατά το σχηματισμό δικανικής κρίσης στηρίχθηκε στις καταθέσεις της προδικασίας των δύο αλλοδαπών, ο οποίες ωστόσο δεν αναγνώσθηκαν από αυτό, και επίσης προχώρησε σε μετατροπή της επιβληθείσας ποινής χωρίς προηγουμένως να ελέγξει τις προϋποθέσεις αναστολής της ποινής ως όφειλε».

Ο 65χρονος είχε συλληφθεί στις 23 Μαρτίου 2009 στις 6 το απόγευμα μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 55χρονος συμπατριώτης του με τον οποίο- σύμφωνα με πληροφορίες- φέρονται να έχουν χρόνια διαμάχη. Όπως έγινε γνωστό, ο 44χρονος και ο 52χρονος Αλβανικής καταγωγής εκτελούσαν οικοδομικές εργασίες σε χώρο του 55χρονου, όταν ο 65χρονος φερόταν να πήγε εκεί να τους απείλησε και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας κυνηγετική καραμπίνα πυροβόλησε εναντίον τους τρεις φορές. Μετά τη καταγγελία στο χώρο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι οποίοι συνέλαβαν τον 65χρονο, ενώ κατέσχεσαν τη καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα και τα φυσίγγια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 65χρονος φέρεται να μετέβη στο ίδιο σημείο και την προηγούμενη μέρα (22 Μαρτίου 2009) το πρωί και να απείλησε τους αλλοδαπούς.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 65χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία τονίζοντας πως πρόκειται καθαρά για πλεκτάνη σε βάρος του, εξαιτίας των κτηματικών διαφορών που έχει με τον 55χρονο που έχει προσλάβει τους αλλοδαπούς, ισχυρισμό που επανέλαβε και ενώπιον των δικαστηρίων.