Εφιάλτης τους, οι ίδιες τους οι δηλώσεις

Το κακό είναι γενικευμένο.  Δεν αφορά μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά ξεκινά εκεί, από την πλατεία Συντάγματος και πέριξ του Κολωνακίου.

Για το τι τάζουν οι επικεφαλής κομμάτων, παρατάξεων και συνδυασμών όταν είναι στην αντιπολίτευση μέχρι να γίνουν κυβέρνηση ή εξουσία.

Το έχουμε δει χιλιάδες φορές το έργο, αλλά μυαλό δεν λέμε να βάλουμε ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι ίδιοι. Κι εδώ, σε τοπικό επίπεδο βεβαίως – βεβαίως.

Αντί λοιπόν να μετρούν τα λόγια τους και να μην ασκούν ανέξοδη αντιπολίτευση, αναλώνονται σχεδόν καθημερινά να παριστάνουν τους επαναστάτες, τους ανατρεπτικούς, τους μάγους... Χουντίνι οι οποίοι όλα τα... φτιάχνουν κι όλα τα διορθώνουν.

Με τα λόγια βέβαια. Και μόνο με αυτά. Γιατί μόλις αναλάβουν την όποια θέση ευθύνης, αμέσως μετά αρχίζουν τις οβιδιακές μεταμορφώσεις, προσπαθώντας παράλληλα να μετριάσουν τις συνέπειες  του πολιτικού κόστους.

Η εύκολη λύση; Φορτώνουν τα πάντα στους προηγούμενους και αρέσκονται να δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι παρέλαβαν... τσουρουφλισμένη γη.

 Που να κοιτάξει κανείς και τι να πρωτο - επισημάνει;  Ποιες δηλώσεις και ποιών  να δούμε και ποιες να αφήσουμε;

Δέσμιοι αυτών λοιπόν, κάποιοι σκύβουν το κεφάλι ενώ κάποιοι άλλοι με περισσό θράσος επιμένουν να παριστάνουν τους καμπόσους, θέλοντας να μας πείσουν ότι για όλα τα δεινά φταίει ενδεχομένως η... κακούργα η κοινωνία.

Το επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά: Δεν φταίνε αυτοί. Την... δουλειά τους κάνουν. Γι αυτό, ας φροντίσουμε κι εμείς να κάνουμε τη δική μας...!                         
Μιχ.Μ.