Εορτάζεται σήμερα η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Δόθηκε στη δημοσιότητα από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου, το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων για σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου που αφορά την πόλη της Ρόδου.

Κατά τη χτεσινή μέρα πραγματοποιήθηκε στις 6.30 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός στον ιερό μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στη Μητρόπολη ενώ σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Γενικό σημαιοστολισμό - Φωταγώγηση

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 851/1978 “Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας” ορίζεται κατά το φετινό εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων: 

• Γενικός σημαιοστολισμός, σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα, μέχρι και τη δύση του ηλίου της 21ης Νοεμβρίου 2017. 

• Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ καθώς και καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2017. 
 

ΤΡΙΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
• 10.15 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ρόδου - Μητρόπολη (οδ. Αντιβ. Δαμασκηνού 1)
• Εκφώνηση πανηγυρικού με μέριμνα της 95 ΑΔΤΕ.
• 10.30 π.μ. Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας από τμήμα της 95 ΑΔΤΕ. 
• 12.00 μ.μ. Κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.
• Τιμές κατά τη δοξολογία και την κατάθεση θα αποδώσει η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ. 
• 17.10 μ.μ. Επίσημη υποστολή Σημαίας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 95 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της. 
Τελετάρχης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική. 

Ημέρα Εθνικής Αντίστασης 
Επίσης η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης θα γιορταστεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου.
Η Ελληνική Πολιτεία με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 καθιέρωσε την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου σαν ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. 
Με αυτό τον τρόπο αποδίδεται ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους αυτούς, μικρούς και μεγάλου, άντρες, γυναίκες και παιδιά, που αψηφώντας το θάνατο αγωνίστηκαν στα μαύρα χρόνια της κατοχής 1941 - 1944, για να αποτάξουν τον κατακτητή και να ζούμε όλοι εμείς σήμερα ελεύθεροι. 
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε όλη την επικράτεια την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, το δε πρόγραμμα του εορτασμού στην πόλη της Ρόδου περιλαμβάνει: 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ 
1. Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 26ης Νοεμβρίου 2017 ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης. 
2. • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ καθώς και καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής. 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου. 
• Αμέσως μετά τη Δοξολογία: εκφώνηση πανηγυρικού από εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης 
• 10.20 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας. 
Κατά τη δοξολογία της Επετείου και την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσουν τιμές τιμητικό απόσπασμα και η φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ. 
Τελετάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου ορίζεται η κ. Κούκου Βασιλική.