Μια νέα πρόκληση για το επιχειρείν στη Ρόδο

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καινοτομίας και της υποστήριξης νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Blue Growth Rhodes: μια νέα πρόκληση για το ‘επιχειρείν’ στο πλαίσιο του Blue Growth Competition ( Διαγωνισμός για τη Γαλάζια Ανάπτυξη).

To Blue Growth Competition είναι ο 1ος διαγωνισμός καινοτομίας για την θαλάσσια οικονομία που ξεκίνησε το 2014, με όραμα οι καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες να ενισχύσουν τις παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την θαλάσσια οικονομία δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και δημιουργώντας ένα νέο οικοσύστημα επιχειρήσεων και πρωτοβουλιών θέτοντας την θάλασσα ξανά στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

H διαδικασία πραγματοποιείται μέσα από το διαγωνισμό του Blue Growth, στον οποίο παίρνουν μέρος οι ομάδες που έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους , ώστε στη συνέχεια αυτές που θα προκριθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «επώασης» του Blue Growth και έτσι να θέσουν γερές βάσεις για μια υγιή και βιώσιμη επιχείρηση και να ανοίξουν τα πανιά τους στο κόσμο του «επιχειρείν».

Οι θεματικές ενότητες που το Blue Growth αναζητεί πρωτότυπες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες είναι οι εξής:

•Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

•Ενέργεια & Περιβάλλον/ Πράσινη Ναυσιπλοΐα

•Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα- Αλιεία - Υδατοκαλλιέργειες

•Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός

•Θαλάσσιες μεταφορές/ Ναυτιλία

•Διαχείριση υδάτινων πόρων

Στόχος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου είναι η δυνατότητα ανάπτυξης του Blue Growth Rhodes στο πλαίσιο της επιτυχημένης υλοποίησης επί τέταρτη (4η) συνεχή χρονιά, του Blue Growth Pireaus που διεξάγεται και διοργανώνεται μέσω του δικτύου Aephoria.net στον Πειραιά, με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα incubation βιώσιμης πρακτικής που ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις με μια προσέγγιση (People-Planet-Profit). Στα τέσσερα (4) χρόνια λειτουργίας του προγράμματος η Aephoria.net έχει εκπαιδεύσει 90 ομάδες σε θέματα βιωσιμότητας ενώ έχουν δημιουργηθεί μέσω του προγράμματος 32 καινοτόμες νεοσύστατες ( start up) επιχειρήσεις στον τομέα της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth).

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, θα είναι ο Νίκος Βερβερίδης, συνιδρυτής της Aephoria.net και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 23 Νοεμβρίου 2017 στις 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καζίνο Ρόδου.

Η παρουσία σας θα τιμήσει ιδιαίτερα τους διοργανωτές και θα συμβάλει στην ευρύτερη διάδοση αυτού του εγχειρήματος καθώς αποτελεί μια πρωτοβουλία που συνάδει με τους στόχους και τους σκοπούς του Ροταριανού Ομίλου.