Τσιγγάνος κατηγορείται για απόπειρα ληστείας σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου πέρασε χθες όπου και απολογήθηκε κατηγορούμενος για απόπειρα ληστείας σε βάρος υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ, ο 37χρονος ΡΟΜΑ από τη Λαμία που αναζητούνταν για την υπόθεση αυτή στο νησί μας και τελικά συνελήφθη στο Αγρίνιο.

Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Η σύλληψη του 37χρονου έγινε στις 14 Νοεμβρίου 2017 όταν οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν στο Αγρίνιο διαπίστωσαν πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στη Ρόδο και χθες το πρωί συνοδευόμενος από τη συνήγορο του κα. Βασιλική Σαββάκη προσήχθη για να απολογηθεί για υπόθεση απόπειρας ληστείας η οποία φέρεται να διαπράχθηκε το Φεβρουάριο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα ο 37χρονος κατηγορείται ότι ήταν ο δράστης που μπήκε με μαχαίρι σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην πόλη της Ρόδου και αποπειράθηκε απειλώντας να αφαιρέσει από την υπάλληλο χρήματα.
Η απόπειρα ληστείας έγινε το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου και οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του δράστη δύο μέρες αργότερα. Καθώς όμως δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Χθες απολογούμενος ο 37χρονος στην ανακρίτρια Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται. Ο ίδιος είπε ότι πράγματι πήγε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ και ζήτησε να τον βοηθήσουν δίνοντας του μερικά χρήματα (επαιτεία) και πράγματι η υπάλληλος του έδωσε 4,5 ευρώ, ενώ αρνήθηκε ότι επιχείρησε ληστεία ή οτιδήποτε τέτοιο. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι οικογενειάρχης έχει επτά παιδιά και πέντε εγγόνια. Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 37χρονος ΡΟΜΑ αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.