Ελεύθεροι αφέθηκαν οι συλληφθέντες για τα “φρουτάκια” σε καφετέρια

Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι συλληφθέντες σε καφετέρια της Ρόδου κατηγορούμενοι για τυχερά παιχνίδια «φρουτάκια».

Όπως είναι γνωστό, στην υπόθεση κατηγορούνται πέντε άτομα, ο 54χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο 51χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και τρεις πελάτες ηλικίας 66, 58 και 47 ετών σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Χθες συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Αναστάσιο Διάκο και Δημήτρη Αντώνογλου οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους, πλην του 54χρονου ιδιοκτήτη στον οποίο επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Για τους εμπλεκόμενους όλα ξεκίνησαν, στις 22 Νοεμβρίου 2017 στις 9 το βράδυ όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο κατάστημα του 54χρονου όπου διαπιστώθηκε λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους και με πρόσβαση μέσω αυτών σε σελίδες όπου υπήρχε η δυνατότητα διεξαγωγής του κερδοσκοπικού ηλεκτρονικού παιχνιδιού «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα παράνομα αυτά παιχνίδια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν οι τρεις πελάτες, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ύπαρξη συστήματος τηλεχειρισμού απόκρυψης της παράνομης δραστηριότητας των υπολογιστών.

Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -4- συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό, οι οποίοι ήταν κατάλληλα συνδεδεμένοι μεταξύ τους
• Κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής με ρόλο εξυπηρετητή-server

• Πολύπριζο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος
• Τηλεχειριστήριο
• Το χρηματικό ποσό των 1.200,00 ευρώ

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια. Όταν τα παιχνίδια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.