«Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ θα έρθει στ’ Αφάντου όταν πλημμυρίσουμε»!

«Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ θα έρθει  στ’ Αφάντου όταν πλημμυρίσουμε»!

«Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ θα έρθει στ’ Αφάντου όταν πλημμυρίσουμε»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1406 ΦΟΡΕΣ

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου, Μανώλης Λόγγος, «καυτηριάζει» τα σοβαρά οργανωτικά προβλήματα της Δημοτικής Επιχείρησης

Τις σοβαρές δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην ΔΕΥΑΡ, σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση βλαβών και στην εκτέλεση σημαντικών έργων για την περιοχή, «καυτηριάζει» με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφάντου κ. Μανώλης Λόγγος. Μάλιστα δηλώνει χαρακτηριστικά πως «όταν πλημμυρίσουμε, τότε θα έρθει ο κ. Μανωλάκης στ’ Αφάντου».

Αναλυτικότερα ο κ. Λόγγος αναφέρεται σε μια σειρά ιδιαίτερα σοβαρών ζητημάτων που εκκρεμούν, όπως τα σπασμένα ή κλεισμένα φρεάτια, το έργο του βιολογικού Αρχάγγελος – Βόδι που έχει «αραχνιάσει» και ξεχαστεί, στην κατανομή του προσωπικού της Δημοτικής Επιχείρησης κ.α.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας αναφέρθηκε στην έλλειψη οργάνωσης και στην μη έγκαιρη παρέμβαση των συνεργείων για την αποκατάσταση βλαβών: «Έχουμε ζητήσει την ουσιαστική αποκέντρωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΡ, ώστε να μειώνεται ο χρόνος των παρεμβάσεων από την στιγμή που θα υπάρξει ενημέρωση για κάποιο πρόβλημα. Η αποθήκη με τα υλικά της Δημοτικής Επιχείρησης είναι στην πόλη της Ρόδου και χάνεται σημαντικός χρόνος και ώρες εργασίας, μέχρι να μεταφερθούν στο σημείο που υπάρχει ανάγκη».

Ο κ. Λόγγος αναφέρθηκε και στους… πανηγυρισμούς της ΔΕΥΑΡ για την πρόσληψη 60 ατόμων ως επιπλέον προσωπικό: «Πανηγυρίζουν για την πρόσληψη 60 ατόμων ως επιπλέον εργατικό προσωπικό. Αναρωτιέμαι, αυτά τα άτομα που ακριβώς βρίσκονται και ποιες αρμοδιότητες έχουν; Θα πρέπει βέβαια να διευκρινίσω ότι με το προσωπικό που εδρεύει στ’ Αφάντου και καλύπτει ολόκληρη τη νότια Ρόδο δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους απλώς δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπίσουν όλα αυτά τα ζητήματα με αποτέλεσμα να αργούν δραματικά να αποκατασταθούν οι βλάβες».

Ο πρόεδρος των Αφάντου απαρίθμησε μάλιστα και τα προβλήματα που ταλανίζουν επί μονίμου βάσεως την περιοχή, η οποία έχει το μέγεθος κωμόπολης και άρα τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια από άλλες περιοχές του νησιού που έχουν σαφώς λιγότερους κατοίκους: «Υπάρχουν χρόνιες παθήσεις στο δίκτυο, οι οποίες από την έναρξη της παρούσας δημοτικής θητείας δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί! Μπορεί να αφορούν ίσως μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά χάνονται δεκάδες κυβικά νερού.

Όσο για την αποχέτευση και τα φρεάτια, πολλά είναι σπασμένα ή έχουν κλείσει σε ορισμένα σημεία και στην ΔΕΥΑΡ δεν υπάρχει χρόνος για να καθαριστούν, ενώ δημιουργούνται διάφοροι κίνδυνοι από τα μικρόβια που μαζεύονται στο δίκτυο. Γενικότερα για την αποχέτευση δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο μέχρι σήμερα, οπότε μάλλον είναι ουτοπικό να γίνεται καν λόγος για το έργο Αρχάγγελος – Βόδι το οποίο έχει ξεχαστεί. Αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε τις βλάβες, τις βάνες και τα φρεάτια, πως μπορούμε να μιλάμε για αποχετευτικό;». Επιπλέον ο κ. Λόγγος έφερε και ως παράδειγμα την πλατεία του οικισμού:

«Ζητήσαμε την κατασκευή ενός αγωγού από την πλατεία Αφάντου έως την οδό Περνού, όπου υπάρχει πρόβλημα, για να μπορούν να φεύγουν τα νερά, καθώς όταν βρέχει μετατρέπεται σε ποταμό. Είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Ωστόσο και πάλι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση».

Καταλήγοντας ο ίδιος αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη: «Παρά τα επανειλημμένα ραντεβού που έχουμε κλείσει μαζί του για να έρθει στ’ Αφάντου να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα. Πιστεύω πως μετά τις… πλημμύρες ή κάποια θεομηνία θα έρθει και αυτός εδώ! Από τ’ Αφάντου δυστυχώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εισπράττουν. Για ανταποδοτικά έργα ούτε λέξη!».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο