Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε λογιστής

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε 62χρονος λογιστής ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση.

Ο επαγγελματίας δια των δικηγόρων του κ.κ. Στέλιου Αλεξανδρή και Αχιλλέα Δασκαλάκη προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία καταδικάστηκε για την υπόθεση αυτή σε κάθειρξη 6 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από το δικαστήριο στα μέσα Νοεμβρίου 2017 και ουσιαστικά με την απόφαση του, διατήρησε την απόφαση που είχε λάβει το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτοβάθμιο δικαστήριο) για τον 60χρονο, χωρίς να του μειώσει την ποινή ούτε μία μέρα.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ένας ακόμη λογιστής ηλικίας 35 ετών ο οποίος πρωτόδικα απαλλάχτηκε από την κατηγορία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2008 ήταν λογιστές σε εταιρεία της περιοχής μας για την οποία είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν όλες τις υποχρεώσεις της, ΙΚΑ, Εφορία, Επιμελητήριο κ.α. Παρά το γεγονός ότι τους είχαν καταβληθεί τα απαιτούμενα χρήματα ύψους 29.549 ευρώ εντούτοις κατηγορούνται ότι δεν τα κατέβαλλαν.

Στην αίτηση αναίρεσής του ο 62χρονος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το γραφείο που διατηρούσε απασχολούσε αρκετά άτομα μεταξύ των οποίων και ο 35χρονος, ο οποίος είχε επιφορτιστεί αποκλειστικά με την διαχείριση των υποθέσεων της εταιρείας που φέρονται να υπεξαιρέθηκαν τα χρήματα. Ο ίδιος τονίζει πως πραγματικά εξεπλάγην όταν ενημερώθηκε για την μήνυση εναντίον του από την εταιρεία καθώς ουδεμία ευθύνη ή σχέση είχε με τα όσα του καταλογίζονταν.

Η υπόθεση θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο το επόμενο διάστημα.