Τηρώντας το έθιμο  απολαμβάνουμε τη γλύκα των λουκουμάδων

29 Νοεμβρίου. Μια ξεχωριστή ημερομηνία που ξυπνά γλυκιές αναμνήσεις που όσο κι αν οι μνήμες στοιβάζονται στα χρόνια τού χθες. Ημέρα παραμονής του Αγίου Ανδρέα που τόσο πολύ όλοι μας τον τιμούμε.

Η Ομάδα μας πιστή στη διατήρηση των ηθών και εθίμων της σπουδαίας πολιτιστικής μας παράδοσης, συνεχίζει παρά τις δυσκολίες της ζωής επί πολλά συνεχή χρόνια να τιμά το έθιμο των λουκουμάδων.
Σ’ ένα από τα όμορφα ξενοδοχεία της Ρόδου μας, στο ανακαινισμένο «Πλάζα» ν’ απολαύσουμε μαζί σας εκλεκτές και πιστές μας φίλες ένα υπέροχο μουσικό απόγευμα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19.00.

Το γιορταστικό περιβάλλον, τα υπέροχα εδέσματα που θα παρουσιάσουν οι ειδικοί του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με το εξαίρετο μουσικό πρόγραμμα με το οποίο οι έξοχοι μουσικοί θα μας δυναμώσουν ψυχικά και θα αναθερμάνουν τη δύναμή μας για τη ζωή.

Οι ζεστοί λουκουμάδες και τα σπιτικά γλυκά τακκάκια και τα φοινίκια θα ζωντανέψουν στην μνήμη μας τις υπέροχες μυρωδιές από το φρεσκοκοπανισμένο σησάμι, την κανέλλα, τα καρύδια που κάποτε με όλα αυτά μοσχομύριζαν τα σοκάκια των χωριών και στα μαράσια της πόλης μας.

Όλες αυτές τις μυρωδιές θα ευωδιάζουν την ψυχή μας.
Ο Οδηγισμός όπως και οι άλλοι σύλλογοι προσπαθούν να τα μεταλαμπαδέψουμε στα νέα παιδιά που είναι η ελπίδα της πατρίδας μας.
Διότι ο Οδηγισμός είναι μία έννοια χωρίς όρια. Απλώνεται από την καρδιά κάθε Οδηγού στην καρδιά του κόσμου.

Μέσα στη χόβολη της ψυχής μας, ας κρατήσουμε άσβηστη τη φλόγα της πλούσιας παράδοσής μας.
Αγαπάμε την παράδοσήμας.
Αγαπάμε την Ελλάδα μας που είναι το λίκνο του πολιτισμού.
Έτσι θα μπορέσουμε να κρατηθούμε σαν λαός.
Αγαπημένες, εκλεκτές μας φίλες σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.

Με οδηγική αγάπη
Το δ.σ. και τα μέλη της Ομάδας Συνεργασίας Ελληνικού Οδηγισμού Ρόδου