Τραγουδήστε με τα  παιδιά, παίξετε μαζί τους, πάρτε αθωότητα, δώστε τους αγάπη!

Γράφει ο Γιώργος Σακελλαρίδης
Διδάκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής

«Ως και  το φεγγάρι, όταν θέλει αγάπη, τρέχει στα παιδάκια!»

Το σημειώνω συχνά. Τα παιδικά τραγούδια είναι για να τα μοιραζόμαστε με τα παιδιά. Ας σκεφτούμε το παιδί που έχουμε μέσα μας, γιατί πάρα πολλοί από μας  έχουμε ένα  παιδί μέσα μας, κι ας τραγουδήσουμε με τη ψυχή αυτού του παιδιού και με τη δική μας φωνή.

Τον τελευταίο χρόνο είχα την ευτυχία να δω να μελοποιείται ένα ακόμα ποίημα μου για παιδιά, από ένα αγαπημένο μου παιδί, τον Δημήτρη Ιωσήφ. Γιατρό και μουσικό συνάμα! Το τραγουδά ένα άλλο παιδί μου, μέλος κάποτε της Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου και τώρα σπουδαία σολίστ-σοπράνο, η Ελευθερία Ζαράκη.

Πρόκειται για το ποίημα με τίτλο: «Όταν το φεγγάρι…» που όπως είπαμε πιο πάνω, έγινε τραγούδι. Υπάρχει  στο βιβλίο μας  με τίτλο, «Παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική» που κυκλοφορεί, με CD, από τις εκδόσεις «Διάπλαση». Το παρουσιάζουμε παρακάτω.

Όταν το φεγγάρι…
(Στίχοι: Γ. Σακελλαρίδης - Μουσική: Δ. Ιωσήφ)
Όταν το φεγγάρι έχει
Πόνο στο λαιμό του,
Πιπιλά ένα αστεράκι
Κι είναι για καλό του.

Όταν το φεγγάρι γίνει
Κίτρινο μπαλόνι,
Τότε μέρα με τη μέρα
Όλο ξεφουσκώνει.

Όταν το φεγγάρι θέλει
Να’ βγει με παρέα,
Κάνει το νερό καθρέφτη
Να ντυθεί ωραία.

Όταν το φεγγάρι πάλι
Θέλει παιχνιδάκια
Και χορούς μα και αγάπη,
Τρέχει στα παιδάκια!

 Όπως  όταν το φεγγάρι θέλει παιχνίδια κι αγάπη τρέχει κοντά στα παιδιά, καθώς μας λένε οι στίχοι του τραγουδιού, έτσι κι εμείς να κάνουμε. Να πάμε κοντά στα παιδιά, να τους γλυκομιλήσουμε, να παίξουμε, να τραγουδήσουμε παρέα, να μοιραστούμε ένα μέρος από τον όμορφο, τον αθώο κόσμο τους. Έτσι να κάνουμε! Το χρειάζονται κι εκείνα, το χρειαζόμαστε κι εμείς.

Γράφοντας στο You Tube, «Όταν το φεγγάρι…»,  βρείτε το τραγούδι  και ακούστε το.