Γιορτή λουκουμά  και τηγανίτας στην Αρχίπολη

Της Πίτσας Χατζή

Κυριακάτικη εξόρμηση στο ορεινό χωριό της Αρχίπολης με αφορμή τη 12η γιορτή λουκουμάδων και τηγανίτας. Δυο γλυκοεπιλογές που δεν μπορεί να αντισταθεί κανένας "κοινός θνητός " στην νοστιμιά και τη γεύση τους.

Ο κόσμος τίμησε και φέτος την γιορτή με την παρουσία του, απόλαυσε ολα τα.. τραταρίσματα, που είχαν φροντίσει να ετοιμάσουν οι γυναίκες του Συλλόγου, αγόρασαν καλούδια για το σπίτι όπως, μέλι, λουκουμάδες, τηγανίτες, τακάκια και άλλα παραδοσιακά προϊόντα .

Στη συνέχεια παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς απο παιδιά των Συλλόγων που βρέθηκαν εκει και απόλαυσαν τραγούδια απο καλλιτέχνες που πλαισίωσαν τη γιορτή και χάρισαν ευχάριστες στιγμές στους επισκέπτες.
 


Την εκδήλωση προλόγισε ο γνωστός συγγραφέας Θεοφάνης Μπογιάνος.

Το μοναδικό μελανό σημείο ηταν η ..βροχούλα που ξέσπασε στα ξαφνικά και ανάγκασε τους διοργανωτές να λήξουν τη γιορτή πολύ νωρίτερα απο την προκαθορισμένη ώρα γιατί ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί!
Δυστυχώς, συμβαίνουν κι αυτά τέτοιες εποχές!
 


Κατά τα άλλα ολά ηταν όμορφα, γραφικά και οργανωμένα!

Ευχόμαστε στην επόμενη γιορτή λουκουμά το 2018 ο καιρός να δείξει μεγαλύτερη επιείκια, η βροχή να μην κάνει την παρουσία της την ημέρα της γιορτής και ο κόσμος να απολαύσει μέχρι τέλους τις όμορφες εκδηλώσεις!