Μπαζάρ αγάπης στη Ρόδο από την «Ανάδοχη Αγκαλιά» (φωτορεπορτάζ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε προχθές το Bazaar αγάπης που διοργάνωσε η Ανάδοχη Αγκαλιά.

Για άλλη μία χρονιά οι κάτοικοι της περιοχής μας «αγκάλιασαν» την προσπάθεια που έγινε τόσο κατά την διοργάνωση της όσο και κατά την πραγματοποίηση της.

Στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του γνωστού ρακάδικου «Δροσουλίτες» εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων αλλά και αρκετός κόσμος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τα υπέροχα αντικείμενα εορταστικά και μη που εκτίθονταν εκεί.
 


Καλάθια με κάθε λογής καλούδια, χειροποίητες μαρμελάδες, ψωμιά, κοσμήματα, πλεκτά, γιορτινά στολίδια για όλα τα γούστα, κεριά και θρησκευτικές εικόνες. πίνακες ζωγραφικής και υπέροχα φλυτζάνια του καφέ, αλλά και face painting για τους μικρούς και μεγάλους funs, καθώς και υπέροχες δημιουργίες – χτενίσματα.

Τα έσοδα όπως κάθε φορά  προορίζονται για την υποστήριξη παιδιών που οι οικογένειές τους είναι σε κρίση (έξωση, θάνατος, κλπ) αλλά και στα παιδιά που ζουν στους ιδρυματικούς χώρους είτε είναι παιδιά με αναπηρία, είτε όχι.
 


Βασικό σύνθημά  της Ανάδοχης Αγκαλιάς είναι  το «αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα» γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκαν  στην κάλυψη βασικών αναγκών των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑΜΕΑ του ΚΚΠΠΝ. Αιγαίου (Θεραπευτήριο Άγιος Ανδρέας).
 


 


Έβαψαν και στόλισαν  τους χώρους που ζουν τα παιδιά έτσι ώστε "το σπίτι τους" να είναι χαρούμενο, προσεγμένο σύμφωνα με τις συναισθηματικές τους ανάγκες.

Στα πλαίσια της προσπάθειά τους να γίνει περισσότερο ευχάριστη και ομαλή η προσαρμογή και η διαμονή τους μέρος των εσόδων από το περυσινό bazaar κάλυψε τη ..."γραμμή επικοινωνίας".
 


Σε αυτό επίσης συνέβαλε σημαντικά η θεατρική παράσταση "το σεντούκι της γιαγιάς" των Πρότυπων Κέντρων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"' τον Ιούνιο στην  Μεσαιωνική Τάφρο.

Με τη "γραμμή επικοινωνίας" όλα τα δωμάτια των παιδιών και οι χώροι απασχόλησης 24 ώρες το εικοσιτετράωρο προβάλλουν μέσω του YOU TUBE παιδικό πρόγραμμα, μουσική και  τραγούδια και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγούνται, να δέχονται οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα, να κοινωνικοποιούνται.

Είναι σημαντικό για το παιδί με αναπηρία οι συνθήκες διαβίωσής του να εγγυώνται την αξιοπρέπειά του, να ευνοούν την αυτονομία του την υγεία ,την ψυχαγωγία και την κοινωνική του ένταξη.
 


Το έργο –γιατί για έργο πρόκειται –παραδόθηκε στον  Αντιπρόεδρο του ΚΚΠΠΝ. Αιγαίου κ. Κυριάκο Κασάπη ο οποίος τόνισε τη σημασία και την αξία των εθελοντών στην ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών που ζουν στον Αγ. Ανδρέα.

Το παιδί με αναπηρία μπορεί να μην μιλάει, όμως εκφράζεται, αντιλαμβάνεται και επικοινωνεί με τον δικό του κωδικό επικοινωνίας που εμείς οι γνωστικοί οφείλουμε να κατανοήσουμε και ν ανταποκριθούμε. Το δικαίωμά του στην ζωή στην ψυχαγωγία στην αξιοπρεπή διαβίωση είναι αδιαπραγμάτευτο!