Ανδριάνα Μπαφίτη: «Δεν έχουμε υποχρέωση να ενημερώνουμε τα σωματεία»

Άμεση ήταν η απάντηση της Τοπικής Επιτροπής, διά της προέδρου της, Ανδριάνας Μπαφίτη, στην επιστολή του ΓΑΣ Ιάλυσος προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, όσον αφορά στη διαδικασία επιλογής των ταλαντούχων εκπροσώπων μας στο αναπτυξιακό πρόγραμμά της.

Παρότι η απάντηση της ίδιας της ΕΟΚ ακόμη εκκρεμεί, η Τοπική Επιτροπή προέβη σε τέτοια, υπερασπίζοντας τη διαφάνεια της επιλογής στηριζόμενη σε κρίσεις αρμόδιων προπονητών.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα ονόματα των Χατζηκαλημέρη, αν και ουδέποτε υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για έναρξη συνεργασίας του πολύπειρου πρώην τεχνικού του Ιάλυσου με τη διοργανώτρια αρχή την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, Τζομάκα και Θωμίδη, ο οποίος, από τη στιγμή που η μικτή αγοριών φέτος έπαψε να λειτουργεί, δεν πραγματοποιεί συχνές εμφανίσεις σε γήπεδα για να παρακολουθήσει αγώνες τμημάτων υποδομής.

Επίσης, η κ. Μπαφίτη τονίζει στην απάντησή της ότι «η Τοπική Επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τα σωματεία», καθιστώντας σαφές ότι οι όποιες αποφάσεις της δεν τίθενται σε διαδικασία αμφισβήτησης ή διαπραγμάτευσης από τις ομάδες.

«Με έκπληξη διαβάσαμε και πληροφορηθήκαμε την επιστολή του προέδρου και του γενικού γραμματέα του σωματείου Γ.Α.Σ. Ιάλυσος, η οποία φανερώνει δυστυχώς άγνοια των δρώμενων σε θέματα λειτουργικού χαρακτήρα, που αφορούν το αναπτυξιακό πρόγραμμα και τη συνεργασία μεταξύ της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου και της Ομοσπονδίας.

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές και συγκεκριμένα στην κατηγορία των κοριτσιών είναι ο κ. Γιώργος Χατζηκαλημέρης και ο κ. Δημήτρης Τζομάκας και στην κατηγορία των αγοριών ο κ. Βενέτης Θωμίδης και ο κ. Δημήτρης Τζομάκας.

Η επιλογή των κοριτσιών γίνεται πάντοτε σε συνάρτηση με τις ετήσιες επιδόσεις τους, την παρακολούθησή τους από τους προπονητές και σε συνεννόηση με την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου και πάντα με αξιοκρατικά κριτήρια.

Όπως, λοιπόν, πέρσι επιλέχθηκαν για τις επιδόσεις τους οι αθλήτριες Ειρήνη Δανελλάκη (Γ.Α.Σ. Ιάλυσος) και Φιλοθέη Φραζή (Α.Ε. Δικαίου), κατά τον ίδιο τρόπο και για τα έτη 2003 και 2004 φέτος κρίθηκαν αξιοκρατικά καταλληλότερες οι δύο αθλήτριες που στάλθηκαν στο βόλο (Βασιλική Αθανασοπούλου και Ανδριάνα Βαλάσκα), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες αθλήτριες δεν είναι αξιόλογες.

Όμως σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε η Ομοσπονδία μπάσκετ στην Τ.Ε. Ε.Ο.Κ., αυτές οι αθλήτριες πληρούσαν περισσότερο τις προϋποθέσεις.

Η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. δεν έχει καμία υποχρέωση να ενημερώνει τα σωματεία, παρά μόνο στην περίπτωση που τρέχει αναπτυξιακά προγράμματα συμμετοχής ομάδων σε τουρνουά και σαφώς δεν πρόκειται ποτέ να εξυπηρετήσει ή να αναδείξει παιδιά με άλλα κριτήρια πλην των ικανοτήτων τους ή της εμπλοκής των γονέων τους σε διοικητικά συμβούλια».