Δήμος Μουτάφης: «Ας γίνει η Νέα Αγορά το όνειρο του κάθε Ροδίτη»

Δήμος Μουτάφης:  «Ας γίνει η Νέα Αγορά  το όνειρο του κάθε Ροδίτη»

Δήμος Μουτάφης: «Ας γίνει η Νέα Αγορά το όνειρο του κάθε Ροδίτη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1958 ΦΟΡΕΣ

Το εμβληματικό κτιριακό συγκρότημα της Νέας Αγοράς, θα είναι το επόμενο ακίνητο για το οποίο θα ξεκινήσει διαδικασίες αξιοποίησής του η Δημοτική Αρχή αφού, όπως δήλωσε χθες, ο εντεταλμένος σύμβουλος για την ακίνητη περιουσία του Δήμου Ρόδου, κ. Δήμος Μουτάφης, «η διακήρυξη για τη Νέα Αγορά θα είναι τα όνειρά μας για το κέντρο της πόλης τα επόμενα πενήντα χρόνια»!

Ενημερώνοντας για τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, στο οποίο κατ’ επανάληψη έχει αναφερθεί τελευταία ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο κ. Μουτάφης, καταρχήν, θέλησε να απαντήσει σε ορισμένα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη θλιβερή εικόνα της Νέας Αγοράς:

«Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν κλειστά μαγαζιά, είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν και σημεία της Νέας Αγοράς που φαίνονται ερημωμένα. Πιστεύω, όμως, ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε τι είναι αυτό πουκάνουμε: Δηλαδή, ναι, είναι αυτονόητο ότι θα περάσουμε από τέτοια στάδια. Εγώ θα σας πω ότι θα περάσουμε και από πολύ χειρότερα στάδια στην εικόνα του Μνημείου. Αλλά γίνονται όλα αυτά με έναν σκοπό που είναι η ριζική αναβάθμιση του Μνημείου έτσι ώστε να καταστεί ένα στολίδι, ένα κόσμημα, μέσα στο κέντρο της Ρόδου.

Και μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις όσο αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί μέσα αλλά, για να μιλήσουμε και με όρους εμπορικούς και της αγοράς, γιατί εγώ θέλω πάλι να μιλήσω για τους επιχειρηματίες αυτούς, είναι όλοι τους άψογοι επιχειρηματίες, είναι καλοπληρωτές, είναι σωστοί. Ποιος λέει ότι ένας νέος επενδυτής δεν θα θέλει να συνεργαστεί μαζί τους. Και αν δεν συνεργαστεί μ’ αυτούς που ξέρουν την αγορά, που ξέρει ο επενδυτής ότι θα τον πληρώνουν-εδώ πλήρωναν το Δήμο που…δεν μας πλήρωνε κανείς, δεν θα πληρώνουν τον ιδιώτη επενδυτή;».

Είπε, ακόμη, ότι μιλάμε για μία προσπάθεια η οποία δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στα χρονικά ύπαρξης του Μνημείου αυτού, που είναι να καταστεί στην ουσία το κεντρικότερο κτίριο της Ρόδου, όπως θα έπρεπε να είναι και είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα μπορέσει να γίνει μόνο με τρόπο ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ιδιωτικής οικονομίας.

Σχετικά με τους σχεδιασμούς που έχει κάνει γνωστούς ο Δήμαρχος, δηλαδή για κοινό διαγωνισμό με τη μαρίνα Μανδρακίου και σε περίπτωση που δεν δοθεί το «πράσινο φως» από το ΤΑΙΠΕΔ, θα φέρει το διαγωνισμό για τη Νέα Αγορά στο δημοτικό συμβούλιο το αργότερο στις αρχές του χρόνου, ο κ. Μουτάφης είπε ότι το ζήτημα αυτό είναι μία «νομική έμπνευση» προσωπικά του Δημάρχου μια και ο καινούργιος νόμος δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής κοινού διαγωνισμού, κάτι το οποίο, μάλιστα, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακόμα στην Ελλάδα, δηλαδή ο Δήμος της Ρόδου θα είναι ο πρώτος που θα το κάνει.

Είπε, ακόμη, ότι στην τεχνική διακήρυξη θα υπάρξει σχέδιο του επιθυμητού αποτελέσματος που θα είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει ο ανάδοχος σε συνδυασμό με τα σχέδια που θα αποφασιστούν από το δ.σ. σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης και για τα οποία θα δεχθούν προτάσεις και από τους φορείς.

Μάλιστα, δεν θα είναι μια τεχνοκρατικού χαρακτήρα διακήρυξη αλλά, όπως είπε χαρακτηριστικά, «η διακήρυξη για τη Νέα Αγορά θα είναι τα όνειρά μας για το κέντρο της πόλης τα επόμενα πενήντα χρόνια και σ’ αυτή τη βάση πρέπει να στηριχθούμε και να το συζητήσουμε».

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι «όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στη Νέα Αγορά αυτή τη στιγμή, έχουν ενεργά συμβόλαια, ξέρουμε ποιοι είναι, και δεν χρωστάνε ούτε ένα ευρώ» αλλά βάσει νόμου στις 31 Δεκεμβρίου του 2018 τα καταστήματα παραδίδονται.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη