Μηχανισμό διασπάθισης χρημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε ο Π. Πολάκης

Μηχανισμό διασπάθισης χρημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε ο Π. Πολάκης

Μηχανισμό διασπάθισης χρημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατήγγειλε ο Π. Πολάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 298 ΦΟΡΕΣ

Αναφορά σε πολιτευτή και Μέσα Ενημέρωσης της Δωδεκανήσου

Κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης και διάχυσης μαύρου χρήματος από το ΚΕΕΛΠΝΟ περιέγραψε ο αναπλ. υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και τόνισε ότι με την πάροδο του χρόνου το ΚΕΕΛΠΝΟ μετατράπηκε σε έναν μηχανισμό διασπάθισης και διάχυσης μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε σειρά σκανδάλων που αποδεικνύουν ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργούσε σαν ένα κανάλι χρηματοδότησης και απόσπασης στήριξης από τα ΜΜΕ, το οποίο έλαβε οργιώδεις διαστάσεις από το 2007-2008 μέχρι και το 2014.

Όπως είπε ο υπουργός:

► με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου το ΚΕΕΛΠΝΟ πήρε δάνειο 200 εκατ. ευρώ και αγόρασε δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια για τη γρίπη, όταν ήδη είχαμε τα αποτελέσματα της επιδημίας σε άλλες χώρες που είχαν δείξει ότι δεν ήταν τέτοια η έκρηξη όσο αναμενόταν.

Τελικά για την αγορά τους χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 50 εκατ. ευρώ (περίοδος Αβραμόπουλου) και τελικά τα εμβόλια στη μεγάλη τους πλειοψηφία καταστράφηκαν πριν από λίγα χρόνια αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ έγιναν διαφημιστικές δαπάνες, χορηγίες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις, «με λίγα λόγια γλεντήθηκαν», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

► δόθηκαν 29 εκατ. ευρώ για κτίριο με αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ και μάλιστα με «φωτογραφικές» προδιαγραφές, όπως να απέχει μέχρι 300 μ. από το προηγούμενο κτίριο, να είναι ημιτελές, να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις ο κάθε όροφος και η ψευδοροφή του.

► την περίοδο έξαρσης της επιδημίας γρίπης αγοράστηκαν θερμικές κάμερες για τα αεροδρόμια και άλλα σημεία εισόδου στη χώρα μας. «Η πιο ακριβή στην αγορά έκανε 10.000-12.000 ευρώ, εμείς τις αποκτήσαμε με 220.000-230.000 την καθεμία», τόνσιε ο υπουργός.

► το 2014, χρονιά μνημονίων, περικοπών, κακομοιριάς του ελληνικού λαού, δόθηκαν 5,8 εκατ. ευρώ σε διαφημιστική δαπάνη σε διάφορα ΜΜΕ, site, εφημερίδες, περιοδικά σε όλη τη χώρα, όπως προκύπτει μόνο από τα τιμολόγια άνω των 30.000 ευρώ που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής.

«Πρώην συνέταιροι του Άδωνι χρηματοδοτήθηκαν για διαφημιστική δαπάνη, υπήρξε site που φτιάχτηκε στο όνομα μητέρας και γραμματέα πολιτευτή της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα, χρηματοδοτήθηκε με 85.000 ευρώ και έκλεισε μετά από ένα χρόνο», είπε ο κ. Πολάκης, αναφέροντας και σειρά άλλων περιπτώσεων, όπως τοποθέτηση banner σε site για τρεις μήνες με κόστος 15.000 ευρώ.

«Υπάρχουν δεκάδες χαρτιά τα οποία έχουν κατατεθεί στους εισαγγελείς και λένε "παίρνω τον τάδε σύμβουλο επικοινωνίας για 8.000 ευρώ για 2-3 μήνες ή δίνω 18.000 σε άλλον ή για 19.000 σε εφημερίδες ίδιου ομίλου ("Καρφί" και "Παραπολιτικά") προκειμένου να δημοσιευτεί μία φορά σε κάποιο φύλλο της μίας εφημερίδας άρθρο με τίτλο "Πολυομυελίτιδα στη Συρία" και το ίδιο άρθρο στην άλλη εφημερίδα με τίτλο σκέτο "Πολυομελίτιδα"», συνέχισε ο υπουργός.

Αντίστοιχα, χρηματοδοτήθηκε ο όμιλος Ant1 για να διοργανώσει βραβεία ήθους, τη μία χρονιά με 250.000 ευρώ και την άλλη με 750.000 ευρώ.

«Αέρα λεφτά, πάρτε να 'χετε, έτσι εξαγόραζαν τη στήριξη», σχολίασε ο υπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πολάκης στην εμπλοκή της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, η οποία ανέλαβε τη διαφημιστική προώθηση για τον καρκίνο.

«Δεν στέκομαι στο ότι δεν είναι μεταδοτικό νόσημα ο καρκίνος, είδαν ότι είχε ψωμί η δουλειά και το γυρίσανε αλλιώς», είπε ο κ. Πολάκης, «αλλά αντί να δώσουν 20.000 - 30.000 - 50.000 - 100.000 ευρώ, να δημιουργηθούν spot και υλικό και να αναγκάσουν όλα τα ΜΜΕ να το προβάλουν δωρεάν, λόγω του θέματος, να δοθεί 1,5-2 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί αυτή η προβολή;», αναρωτήθηκε.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως ο Υγειονομικός Χάρτης ή το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, μερικά εκατομμύρια δόθηκαν χωρίς να φτιαχτεί απολύτως τίποτε, συνέχισε ο κ. Πολάκης. Μάλιστα, όπως είπε, «δεν υπάρχουν και παραστατικά ότι όντως προβλήθηκαν στον αριθμό και στη συχνότητα που προβλεπόταν».

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον υπουργό, περιλαμβάνονται σε πολλές αναφορές που έχουν πάει στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά δυστυχώς «όσο ήταν επικεφαλής εκεί η κ. Ράικου τα κράταγε στο συρτάρι, την κ. Στουρνάρα δεν την προχώρησε καθόλου, χωρίς να εκδώσει και απαλλακτικό βούλευμα, ήταν η μέθοδος-συρτάρι».

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο