Αθώος κρίθηκε 37χρονος  εργολάβος-μηχανικός

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκε χθες 37χρονος μηχανικός κατηγορούμενος για παραλείψεις  που φέρονταν να έγιναν σε έργο το οποίο επέβλεπε, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα σε τροχαίο δυστύχημα μία μαθήτρια Λυκείου.

Σε βάρος του 37χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από υπόχρεο, ωστόσο χθες το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Παναγιώτη Αβρίθη και Βάνας Περή τον έκρινε αθώο. Ως πολιτική αγωγή παραστάθηκε η κα. Ανδριάννα Μπαφίτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το δυστύχημα έγινε στις 22 Οκτωβρίου 2012 σε περιοχή μεταξύ Μαλώνας και Μάσσαρι όπου πλησίον εκτελούνταν έργο για την αποκατάσταση της γέφυρας που ενώνει τα δύο χωριά. Ο 37χρονος ήταν ο επιβλέπων πολιτικός μηχανικός και κατηγορούνταν ότι δεν είχε λάβει τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, ότι δηλαδή η σήμανση ήταν ελλιπής και εκτός προδιαγραφών, ότι δεν έφερε χαρακτηριστικά σήμανσης εργοταξίου κ.α.

Οι παραλείψεις αυτές, αναφέρει το κατηγορητήριο, είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της μαθήτριας Λυκείου η οποία κινούνταν με κατεύθυνση από Μαλώνα προς Μάσσαρι, οδηγώντας μία γουρούνα και με συνεπιβάτιδα ακόμη μία κοπέλα. Το όχημα όταν εισήλθε στη ζώνη προειδοποίησης του έργου έχασε την ευστάθειά του με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Από την πτώση η νεαρή οδηγός τραυματίστηκε σοβαρά (βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση) με αποτέλεσμα να επέλθει τελικά ο θάνατος της.