“Ζεστή χορηγία” στα σχολεία του νομού μας από τα Ελληνικά Πετρέλαια

“Ζεστή χορηγία” στα σχολεία του νομού μας από τα Ελληνικά Πετρέλαια

“Ζεστή χορηγία” στα σχολεία του νομού μας από τα Ελληνικά Πετρέλαια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 595 ΦΟΡΕΣ

Δόθηκαν πάνω από 25.000 λίτρα καυσίμου

Την χορηγία 25.000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης σε 13 σχολεία, 7 νησιών της Δωδεκανήσου, ανακοίνωσε χτες η Διοίκηση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ειδικότερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια και στην οποία συμμετείχε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, παρέστησαν οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Νίκος Ράπτης και Γιάννης Παπαδομαρκάκης, αντίστοιχα, οι οποίοι παρέλαβαν από τον Γενικό Διευθυντή Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ κ. Ρομπέρτο Καραχάννα, τα δελτία των καυσίμων, για τα σχολεία που θα ενισχυθούν.

Το προφίλ, τα μεγέθη, τις δραστηριότητες καθώς και τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛΠΕ, με στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη, παρουσίασαν ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, κ. Ρομπέρτο Καραχάννας, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου, κ. Ιωάννης Κορωναίος, η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κα Ράνια Σουλάκη και η Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης, κα Μαρία Μοσχοπούλου.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι δράσεις για τη νέα γενιά, που τα ΕΛΠΕ υλοποίησαν στα νησιά της Καρπάθου, του Καστελλορίζου, της Κάσου και της Τήλου, στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής Επιμόρφωσης «Η Ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε τομείς όπως η Παιδεία, η Έρευνα – Καινοτομία, οι Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, οι Βιώσιμες Πόλεις και Περιβάλλον, Πολιτισμός, Αθλητισμός και Υγεία.

Πιο συγκεκριμένα τα σχολεία στα οποία ο Όμιλος ΕΛΠΕ προσφέρει πετρέλαιο θέρμανσης, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ, είναι:
ΛΕΡΟΣ: Μπελένιo Γυμνάσιο Λέρου 2.000 lt
ΡΟΔΟΣ: 3ο ΓΕΛ Ρόδου 2.000 lt
Γυμνάσιο Αρχαγγέλου – ΓΕΛ- ΕΠΑΛ
Ρόδου 2.000 lt
1o ΕΠΑΛ Ρόδου 1.000 lt
Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα 2.000 lt

ΣΥΜΗ: 1ο Γυμνάσιο – ΓΕΛ Σύμης 2.000 lt
1ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης 2.000 lt
2ο Δημοτικό Σχολείο Σύμης 2.000 lt
ΚΩ: 7ο Δημοτικό Σχολείο Κώ 2.000 lt
Γυμνάσιο – Λύκειο Αντιμάχειας Κω 2.000 lt
ΚΑΣΟΣ: Γυμνάσιο Κάσου 2.000lt

ΝΙΣΥΡΟΣ: Δημοτικό Σχολείο Μανδρακίου
Νισύρου 2.000 lt
ΚΑΡΠΑΘΟΣ: 2ο Δημοτικό Σχολείο
Καρπάθου 2.000 lt

Τα καύσιμα έχουν παραδοθεί ήδη στα σχολεία της Καρπάθου, της Κάσου και του Έμπωνα ενώ σύντομα θα εφοδιαστούν με καύσιμα και τα υπόλοιπα νησιά.

Όπως είναι γνωστό τα ΕΛΠΕ, ανταποκρίθηκαν πρόσφατα θετικά σε αίτημα του περιφερειάρχη, για την χορηγία 5.000 λίτρων καυσίμου κίνησης , τα οποία τροφοδότησαν τα μηχανήματα της Περιφέρειας, του στρατού και όλων των δυνάμεων που εργάστηκαν για την αντιμετώπισης των συνεπειών της πρόσφατης θεομηνίας στο νησί της Σύμης.

Οι δηλώσεις
Ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι ο όμιλος ΕΛΠΕ είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στην νοτιοανατολική Ευρώπη. «Είμαστε η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία και είμαστε περήφανοι γιατί πρόσφατα καταταχθήκαμε στις 100 μεγαλύτερες ενεργειακές εταιρίες του κόσμου. Έχουμε τρία διυλιστήρια, αλλά δεν είμαστε μόνο πετρέλαια, είμαστε και στο χώρο της ενέργειας παράγουμε πετροχημικά, ηλεκτρισμό, είμαστε στο φυσικό αέριο, στις ΑΠΕ και πρόσφατα έχουμε έντονη παρουσία στον τομέα της έρευνας και ελπίζουμε στην παραγωγή υδρογονανθράκων.

Τα τελευταία χρόνια πλησιάσαμε σε παραγωγή τα 15 εκατομμύρια τόνους, και πάνω από το 50% από αυτήν εξάγεται. Η ΕΚΟ δραστηριοποιείται εκτός από την Ελλάδα που έχουμε και τα εμπορικά σήματα της BP, στις Βαλκανικές χώρες, την Κύπρο και τελευταία και στη Γεωργία. Εμείς σαν ΕΚΟ πουλάμε πάνω από 5,5 εκατομμύρια τόνους προϊόν, και πάνω από 4 εκατομμύρια έλληνες μπαίνουν στα πρατήρια της ΕΚΟ και της ΒΡ.


Εμείς είμαστε εδώ σήμερα για δύο βασικούς λόγους, γιατί οι μεγάλες εταιρίες έχουν υποχρέωση απέναντι στις κοινωνίες να δίνουν πίσω σε αυτές έστω και ένα μικρό κομμάτι επειδή οι καταναλωτές έχουν επιλέξει αυτές και όχι κάποιους άλλους. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πρέπει να βοηθήσουμε τα Δωδεκάνησα. Έχουμε όμως και ένα ευρύτερο πρόγραμμα για τα νησιά.

Σε ότι αφορά την ενεργειακή απόδοση, με το πρόγραμμα «εγγύηση» ελέγχουμε τα πρατήριά μας και φροντίζουμε να μην κλέβουν τον καταναλωτή, και να μην υπάρχει νοθεία. Μάλιστα αυτές τις μέρες διενεργήσαμε ελέγχους σε 47 πρατήρια πιστοποιώντας ότι εμείς ως εταιρία θέλουμε να προστατεύσουμε τον καταναλωτή.

Σήμερα ήρθαμε εδώ για να δώσουμε αλλά και για να πάρουμε αγάπη και να αποδείξουμε εμπράκτως ότι οι μεγάλοι έχουν και υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και είναι αυτή η αγάπη που στο τέλος της ημέρας θα βοηθήσει την Ελλάδα να πάει ένα βήμα παραπέρα.»

Η διευθύντρια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης κα Ράνια Σουλάκη, δήλωσε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά η περιφέρεια και τα νησιά κυρίως το χειμώνα και ο όμιλος βρίσκεται κοντά τους και τα στηρίζει για πολλά χρόνια. «Ο όμιλός μας έχει σταθερά προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στα νησιά και με συνέπεια. Βασιζόμαστε σε πέντε πυλώνες, που είναι η νέα γενιά και η εκπαιδευτική κοινότητα, οι ευπαθείς ομάδες, οι βιώσιμε πόλεις, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Για τα Δωδεκάνησα «τρέχουμε» ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης επί πέντε χρόνια που γίνεται μέσα στα σχολεία το χειμώνα και συνεργαζόμαστε με πολλούς φορείς, δίνοντας διαφορετικό χαρακτήρα στην εκπαίδευση.

Γίνονται για παράδειγμα μικρά εργαστήρια στην Κάρπαθο, στέλνουμε την κινητή βιβλιοθήκη, διοργανώσαμε περιπάτους για τη χλωρίδα και πανίδα της Καρπάθου, ενώ έγιναν και δράσεις στο Καστελλόριζο, στην Κάσο, και στην Τήλο για την ενέργεια όπου και δωρήθηκαν 13 ποδήλατα κ.α.

Θα δώσουμε πετρέλαιο θέρμανσης για να έχουν τα παιδιά έναν ζεστό χειμώνα καθώς μέχρι σήμερα έχουμε δώσει 1,5 εκατομμύριο λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης και έχουμε ζεστάνει πάνω από 25.000 παιδιά, έχουμε δώσει πάνω από 70 υποτροφίες και υλοποιούμε εκπαιδευτικά προγράμματα» κατέληξε η κα Σουλάκη.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Έρευνας και Ανάπτυξης, κα Μαρία Μοσχοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι περιορίζοντας τη χρήση των ορυκτών καυσίμων περιορίζουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
«Υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο τα αποθέματα των καυσίμων επαρκούν για το μέλλον του πλανήτη, άρα θα πρέπει να έχουμε μία εξορθολογημένη διαχείριση των καυσίμων. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την ενέργεια έξυπνα και αποδοτικά. Η ΕΚΟ αναπτύσσει προϊόντα που είναι ενεργειακά αποδοτικά ελέγχει την ποιότητά τους, εκπαιδεύει τον καταναλωτή και ευαισθητοποιεί τους πολίτες.

Γίνονται έλεγχοι στα σημεία φόρτωσης των καυσίμων, στα βυτιοφόρα κατά την παράδοση και διενεργούμε έκτακτους ελέγχους και στα πρατήρια. Στα νησιά ξεκινήσαμε στις 13 Νοεμβρίου από την Κω ελέγχοντας 47 πρατήρια και δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα στην ποιότητα των προϊόντων που παραδίδουμε σε Κω και Ρόδο» είπε δίνοντας παράλληλα και συμβουλές για το πώς πρέπει να οδηγούμε, πως πρέπει να συντηρείται ο καυστήρας της θέρμανσης και πως πρέπει να χρησιμοποιούμε τον ηλεκτρισμό.

Ο υφυπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στη συνέντευξη δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σήμερα εκφράζεται αυτή η εταιρική κοινωνική ευθύνη από μία εταιρία κολοσσό στη χώρα μας και μία πολύ μεγάλη εταιρία στον τομέα της ενέργειας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή η ευθύνη έχει στόχευση και αυτή είναι η νησιωτικότητα. Είναι η κοινωνική απομόνωση και το γεγονός ότι πραγματικά έχουν όλοι αντιληφθεί ότι τα νησιά μας πρέπει να τα βοηθήσουμε όχι μόνο ως πολιτεία και αυτοδιοίκηση αλλά και ως μεγάλες εταιρίες και πρέπει να κάνουμε κάτι παραπάνω για αυτά τα νησιά που βρίσκονται στην παραμεθόριο και έχουν προβλήματα και είναι κλειστά ενεργειακά συστήματα.

Αξίζει κανείς να σχεδιάσει γι’ αυτά. Οι δράσεις των ΕΛΠΕ είναι σημαντικό ότι δεν περιορίζονται σε δωρεά πετρελαίου, αλλά παρέχονται και δωρεάν γνώσεις εκεί που πρέπει να στοχεύσουμε, στη νέα γενιά που θα κάνει τον κόσμο πιο καθαρό από αυτόν που έχουμε εμείς».

Ο Περιφερειάρχης, κος Γιώργος Χατζημάρκος εξήρε από την πλευρά του την πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΠΕ, στο πρόσωπο του οποίου τα νησιά έχουν έναν ισχυρό σύμμαχο όπως είπε, τονίζοντας παράλληλα το ηθικό σκέλος των δραστηριοτήτων του Ομίλου, μέσα από τις πρωτοβουλίες Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, δηλώνοντας τα εξής:

«Από την μεγάλη οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008, όλος ο πλανήτης έμαθε ότι αυτό που συνέβη ήταν αποτέλεσμα της απουσίας ηθικής, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η οικονομία. Διότι η κατασκευή και εμπορία τοξικών προϊόντων, μπορεί να βρει εμπόδιο, μόνο στη συνείδηση των κατασκευαστών τους. Αυτό αναδεικνύει με τρόπο ιδιαίτερα επιτακτικό, πώς ηθική και οικονομία είναι έννοιες που εάν βρίσκονται σε αρμονία ή δυσαρμονία, ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα που διαχέονται στην κοινωνία.

Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, πήρε σαφή θέση πώς θα τοποθετηθεί απέναντι στην δύσκολη κοινωνική κατάσταση που διαμορφώθηκε στη χώρα μας, στα χρόνια της κρίσης. Η ηθική την οποία βάζει στους κανόνες λειτουργίας του και έρχεται να εκπαιδεύσει περιβαλλοντικά την κοινωνία, με μια πολύ «επιθετική» πολιτική, με ιδιαίτερα ευγενείς στόχους, έχει μεγάλη σημασία για μας. Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που ως πολιτικός φορέας έχουμε επίσης πολύ ψηλά τον πήχη της ηθικής, αναζητούμε τέτοιους ακριβώς συνεργάτες. Δεν ψάχνουμε για συμμάχους αδιακρίτως. Και είμαστε ευτυχείς που έχουμε για σύμμαχο ένα γίγαντα της οικονομίας, ο οποίος έχει αξίες, κανόνες και πολύ ψηλά την έννοια της ηθικής στη λειτουργία του».

Τέλος σημειώνεται ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ, εκτός από τις προαναφερθείσες δράσεις, είναι και ένας εκ των μεγάλων χορηγών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019» και ειδικότερα της δράσης “Aegean Gardener”.

O Περιφερειάρχης, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα της Περιφέρειας τον Γενικό Διευθυντής Εμπορίας των ΕΛΠΕ κ. Καραχάννα, για την προσφορά τους στα νησιά, ευχαρίστησε τον Όμιλο για την στήριξή του στον αγώνα που δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», ένα αγώνα, που όπως τόνισε «δεν αφορά μόνο την γαστρονομία αυτή καθαυτή, αλλά έχει να κάνει με τη φήμη του Νοτίου Αιγαίου και της χώρας ολόκληρης, αφού είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα κατακτάται ένας τέτοιος στόχος, έχει να κάνει με τις ευκαιρίες, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας»

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας