Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού  γιόρτασε το έθιμο των λουκουμάδων

Μια όμορφη συνάντηση προκειμένου να αναβιώσει το έθιμο των λουκουμάδων πραγματοποίησε για μια ακόμη χρονιά, το απόγευμα της Τετάρτης, η Ομάδα Συνεργασίας του Ελληνικού Οδηγισμού στο ξενοδοχείο Plaza με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. 

Λουκουμάδες, χειροποίητα γλυκά, παραδοσιακή μουσική και πολύ κέφι, συνόδευσαν τη μικρή γιορτή στην οποία παραβρέθηκαν τα μέλη της Ομάδας Συνεργασίας, του Τοπικού Συμβουλίου τα ενεργά Στελέχη αλλά και φίλες του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. 


Χειροποίητα μελομακάρονα, μπακλαβάς, δίπλες, πουγγιά, αμυγδαλωτά και κουραμπιέδες πωλήθηκαν στο μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τη συνάντηση αφού οι κυρίες της ομάδας συνεργασίας που με μεγάλο μεράκι δημιούργησαν τα υπέροχα γλυκά, φημίζονται για την… τέχνη τους, οι δεκάδες υπέροχες γιορτινά στολισμένες πιατέλες εξαντλήθηκαν!

Αντίστοιχα, οι λουκουμάδες, τα χειροποίητα γλυκά και τα αλμυρά που σερβίρονταν στο τραπέζι είχαν την τιμητική τους από τις παρευρισκόμενες που γέμισαν τα τραπέζια του ξενοδοχείου. Το κέφι διήρκησε σχεδόν 2μιση ώρες, με την ορχήστρα που ανέλαβε να διασκεδάσει τις παρεβρισκόμενες, να "ανεβάζει" το κέφι σε όλη τη διάρκεια της γιορτής.


Η πρόεδρος της Ομάδας Συνεργασίας κ. Μαρία Καλαϊτζή αφού ευχαρίστησε τις παρευρισκόμενες, αναφέρθηκε στο έθιμο των λουκουμάδων, ευχαριστώντας παράλληλα και τις δεκάδες φίλες του Οδηγισμού που κάθε χρόνο ενισχύουν την προσπάθεια του.


Σκοπός άλλωστε της εν λόγω γιορτής, πέραν της αναβίωσης του εθίμου των λουκουμάδων, είναι προκειμένου να συνεχίσει το Τοπικό Τμήμα Ρόδου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, να εξακολουθεί να υφίσταται, δημιουργώντας στα παιδιά τις βάσεις για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στην κοινωνία, με τον εθελοντισμό και την προσφορά, να είναι πάντοτε στην προτεραιότητά τους.