Πανηγυρική συνεστίαση  του Ροταριανού Ομίλου της Ρόδου

Με τη συμμετοχή των μελών του αλλά και εκλεκτών προσκεκλημένων του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου, διεξήχθη η πανηγυρική συνεστίαση του Ομίλου την Πέμπτη στις 23 Νοεμβρίου στο Καζίνο Ρόδου με θέμα “Βlue Growth Rhodes”, μια νέα πρόκληση για το “επιχειρείν”, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Βερβερίδη, συνιδρυτή της ΜΚΟ aephoria.net.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Ομίλου, Σωτήρης Μανδρακός όπου και παρουσίασε τον ομιλητή τους συνδαιτυμόνες.

Την αναγκαιότητα προώθησης του Blue Growth Competition στη Ρόδο για τη στήριξη start up επιχειρήσεων, ανέδειξε ο Γραμματέας του Ομίλου, Κώστας Παμπρής, όπου και ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους ο Ροταριανός Ομιλος στηρίζει αυτό το εγχείρημα καθώς μια βασική προτεραιότητα του Ομίλου είναι η στήριξη του “επιχειρείν” της νέας γενιάς. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ομιλος διερευνά τη δυνατότητα ανάπτυξης του project Blue Growth Rhodes στο πλαίσιο της επιτυχημένης υλοποίησης του Blue Growth Pireaus που διεξάγεται και διοργανώνεται μέσω του δικτύου Aephoria.net στον Πειραιά.
 


Ενα φιλόδοξο πρόγραμμα όπου στα 4 χρόνια λειτουργίας του στον Πειραιά, έχει εκπαιδεύσει 90 ομάδες σε θέματα βιωσιμότητας ενώ έχουν δημιουργηθεί μέσω του προγράμματος 32 καινοτόμες νεοσύστατες (start up) επιχειρήσεις στον τομέα της Γαλάζιας Ανάπτυξης (Blue Growth).
 


Η απήχηση της παρουσίας του Blue Growth Competition ήταν πολύ θετική και ιδίως από τη νέα γενιά καθώς ήδη 5 νέοι των Ομίλου κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εργασίες του 4ου Διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου.
 


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρόδου πάτερ Γεράσιμος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πολιτισμού Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και ροταριανός Βαγγέλης Μανδρακός, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και Μεσαιωνικής πόλης Τέρης Χατζηιωάννου, η περιφερειακός σύμβουλος Ελευθερία Φτακλάκη, ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΔ Αντώνογλου κ.α.