Χωρίς οδοντιατρική κάλυψη  τα παιδιά ΑΜΕΑ στην Ρόδο

Την τακτική επίσκεψη ιατρικής ομάδας στο νοσοκομείο της Ρόδου, για να εξυπηρετήσει τα άτομα με νοητική αναπηρία που χρήζουν οδοντιατρικής κάλυψης, ζητά από το υπουργείο υγείας ο σύλλογος ατόμων με αναπηρίες της επαρχίας Ρόδου.

Ειδικότερα με επιστολή που έστειλε στην ηγεσία του υπουργείου υγείας και την οποία κοινοποιεί στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, υπογραμμίζει ότι υπάρχει οξύ πρόβλημα στην περιοχή μας, και παρά το ότι το αίτημα είναι χρόνιο δεν έχει ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα. 

Αναλυτικά στην επιστολή του ο σύλλογος αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμοι Κες / Κοι,
Επανερχόμαστε για μια ακόμα φορά στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με νοητική αναπηρία και άλλες παθήσεις, οι οποίες καθιστούν το άτομο μη συνεργάσιμο με τον οδοντίατρο, οπότε απαιτείται ολική ή μερική νάρκωση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη σοβαρότητα του προβλήματος από ιατρικής πλευράς και λόγω του ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών, ζητάμε να προγραμματίσετε ώστε ανά τακτά διαστήματα να έρχεται ειδική ιατρική ομάδα αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, προκειμένου να εξυπηρετούνται αυτά τα άτομα.

Αυτό το αίτημα ο Σύλλογός μας χρόνια το ζητάει και στο οποίο κανείς δεν ανταποκρίθηκε θετικά.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι εσείς θα λύσετε άμεσα αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΒΓΟΥΛΗ  ΜΑΡΙΑ (ΜΑΡΜΩ)».