Σημαντική έκθεση  τουρισμού στις Κάννες

Στις Κάννες διεξάγεται από τις 4 έως τις 7 Δεκεμβρίου η διεθνής έκθεση τουρισμού πολυτελείας International Luxury Travel Market συγκεντρώνοντας φέτος περίπου 2.000 εκθέτες και μεγάλο αριθμό τουριστικών πρακτόρων.

Η εξειδικευμένη αυτή μορφή τουρισμού, που καταλαμβάνει πολύ μικρό ποσοστό στο προϊόν που πωλούν οι ξενοδοχειακές μονάδες της Ρόδου, απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, γι΄αυτό και οι συμμετοχές από το νησί μας κάθε χρόνο δεν είναι πολλές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει ο όμιλος ξενοδοχείων Atrium hotels, που τα τελευταία δέκα χρόνια δίνει συνεχώς το παρών στη διοργάνωση. Μάλιστα ο διευθυντής κ. Γιώργος Ματσίγκος που θα εκπροσωπήσει τον όμιλο, θα πραγματοποιήσει επιχειρηματικές συναντήσεις στο πλαίσιο της έκθεσης οι οποίες θα γίνουν εντός του περιπτέρου που έχει ενοικιάσει ο ΕΟΤ στις Κάννες.

Στο περίπτερο ο όμιλος θα έχει δικό του χώρο και σε αυτές επί τριήμερο θα γίνουν συζητήσεις για την επόμενη τουριστική περίοδο και τις παροχές των ξενοδοχείων του ομίλου.   Όπως δήλωσε στη «Ρ» ο κ. Ματσίγκος ο όμιλος καταβάλλει προσπάθεια να αυξήσει το ποσοστό των τουριστών πολυτελείας, που έχει ως πελάτες, κάτι που έχουν ως σκοπό και οι άλλες ξενοδοχειακές μονάδες που παραβρίσκονται στη διοργάνωση στην οποία μεγάλα ποσοστά συμμετοχής έχουν ξενοδοχεία κυρίως από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική , την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την είσοδο στην έκθεση αυτή που είναι υψηλού επιπέδου, καταβάλλεται ποσό 800 ευρώ ενώ το κάθε περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ κοστίζει περίπου 7.500 ευρώ.