Η Ρόδος στήριξε το «παζάρι αγάπης» της Ανάδοχης Αγκαλιάς

Η πλήρης επιτυχία και φέτος στο «Παζάρι» αγάπης που διοργάνωσε η Ανάδοχη Αγκαλιά πριν από μερικές ημέρες, «αποτυπώνεται» στον απολογισμό που έκανε μιλώντας στη «Ροδιακή» η πρόεδρος κα. Κατερίνα Βορεινάκη.

Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι της περιοχής μας «αγκάλιασαν» την προσπάθεια που έγινε τόσο κατά την διοργάνωση της όσο και κατά την πραγματοποίηση της.

Όπως αναφέρει η κα Βορεινάκη «το bazaar Αγάπης οργανώνεται κάθε χρόνο από το έτος 2014 και έχει ως κύριο σκοπό να καλύψει ανάγκες βασικές παιδιών  που οι οικογένειες τους είναι σε κρίση –έξωση, θάνατος κλπ-και ανάγκες παιδιών που ζουν στους ιδρυματικούς χώρους.

Επικεντρωθήκαμε στις ανάγκες των παιδιών μ αναπηρία που ζουν στο παράρτημα ΑΜΕΑ του ΚΚΠΠΝ. Αιγαίου (Άγιος Ανδρέας) και το έτος 2015 και 2016 βάψαμε και στολίσαμε τους εσωτερικούς χώρους έτσι ώστε το σπίτι των παιδιών να είναι καλαίσθητο και χαρούμενο.

Παράλληλα πέρυσι αναγνωρίζοντας την έκδηλη τάση των παιδιών για επικοινωνία και επαφή αλλά και τις συναισθηματικές ανάγκες που προκύπτουν από την απομάκρυνσή τους από το οικογενειακό περιβάλλον αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη «γραμμή επικοινωνίας». 

Με τη γραμμή επικοινωνίας τα παιδιά έχουν στα δωμάτια τους  καθ όλη τη διάρκεια του 24ωρου μουσική τραγούδια παραμύθια και παιδικό πρόγραμμα. Έτσι, όλα τα παιδιά τις ώρες που είναι στο δωμάτιο απολαμβάνουν το παιδικό πρόγραμμα ,ψυχαγωγούνται και δεν αποκλείονται κοινωνικά και συναισθηματικά.

 

 

Τονίζω το όλα  τα παιδιά γιατί επικρατεί μία περίεργη αντίληψη ότι πρέπει να δίνουμε έμφαση και προσοχή στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών που είναι ηλικιακά σε νεαρή ηλικία, ενώ αυτό δεν ισχύει. Η νομοθεσία αλλά και ο χάρτης των δικαιωμάτων των παιδιών είναι σαφής. Ό λ α τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα στην αξιοπρέπεια στην φροντίδα στην ψυχαγωγία χωρίς  διάκριση ηλικίας φύλου χρώματος. 

Είναι γεγονός ότι η απομάκρυνση από την οικογένεια και η εισαγωγή στον ιδρυματικό χώρο είναι για κάθε παιδί ένα σοκ το οποίο καλείται να διαχειριστεί το προσωπικό του κάθε ιδρύματος με κάθε τρόπο για να βοηθήσει το παιδί να προσαρμοστεί ομαλά και αρμονικά. 

Η μουσική οι καλαίσθητοι χώροι, οι δραστηριότητες, οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, οι εθελοντές και η φροντίδα του προσωπικού αποτελούν για κάθε παιδί αντίβαρο συναισθηματικό στην απομάκρυνση από την αγκαλιά της οικογένειας. Και σε αυτό το σημείο να τονίσω ότι το προσωπικό πρέπει να έχει αποθέματα αγάπης για να υποστηρίξει την παραμονή των παιδιών και οφείλω να καταθέσω ότι στον Άγιο Ανδρέα  συμβάλλουν με σοβαρότητα σε αυτό.

Ιδιαίτερα, η νοσηλευτική υπηρεσία η οποία έχει στην ευθύνη και την αρμοδιότητά της όχι μόνο τη φροντίδα αλλά και την ανατροφή των παιδιών αφού το οκτάωρο της εργασίας τους είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην κάλυψη των αναγκών των παιδιών

Ευχαριστούμε τον Αρχιερατικό Επίτροπο και τον ιερέα π. Σκλιβάκη Εμμανουήλ που τέλεσαν τον αγιασμό, τον Βουλευτή Δωδεκανήσου το ΣΥΡΙΖΑ κ. Γάκη Δημήτριο, τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανδαγό Ευάγγελο τον Αντιδήμαρχο   τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ.Τσοπανάκη Δημήτριο, τον Πολιτευτή της Ν. Δημοκρατίας κ. Στέφανο Δράκο, τον Πρόεδρο του ΚΚΠΠΝ Αιγαίου κ. Μαρίνο Ιωάννη τον Αντιπρόεδρο κ. Κασάπη Κυριάκο την κ. Σύλβια Αντώναρου που τίμησαν την εκδήλωσή μας.

Θα ήταν παράλειψή μας να μην εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μας στον Δημήτρη Νταβιγλάκη και τους συνεργάτες του για την κρητική φιλοξενία στο αγαπημένο μας ρακάδικο Δροσουλίτες, τον Γιώργο Τσιάμη της Kolossos News  τον παιδικό σταθμό Ζουζουνάκια για τις  υπέροχες  δημιουργίες των παιδιών, την Μελισσοκομική Ρόδου, την Τροφοσύνθεση του Αποστόλη Διμέλλη, τους Αλευρόμυλους Διμυλιάς τα Διμύλια, το Πετράδι και Ασήμι, την Σταματάκη Εβελίνα, τη Μάτση Μαρία, τη Χειρακάκη Κική, τη Χατζηγιακουμή Μαρία, την Ευγενία Διακουράκη και τη Δέσποινα Διακουράκη, τη Μαρία Μαγκριπλή, την Άννα Καρυτσα για τις χειροποίητες δημιουργίες και τα καλούδια που ετοίμασαν τις εθελόντριες μας  και τα μέλη του Δ.Σ της Ανάδοχης Αγκαλιάς τις φοιτήτριες του Παν/μίου Αιγαίου αλλά και το Body  shop και το Σύλλογο Κομμωτών με μπροστάρη τον Σωτήρη Βασίλα που πάντα ανεξάντλητοι και αληθινοί στηρίζουν την προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε κι εσάς που είστε πάντα κοντά μας. Ευχόμαστε Χαρούμενα Χριστούγεννα με πολλές αγκαλιές και αληθινά χαμόγελα».