Οι Τιτάνες Ρόδου στην Πολωνία

Με επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια δυο νεαρών κοριτσιών από τους Τιτάνες Ρόδου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Shinkyokushin με κανονισμούς Knock-Down. 

Οι δύο Ροδίτισσες του TITANS DOJO, χωρίς να έχουν καμία εμπειρία διεθνών αγώνων, έλαβαν μέρος ως Εθνική ομάδα με την Ελίτ του Ευρωπαϊκού Shinkyokushin ως ισάξιες και σε πολλές φάσεις ανώτερες, στη διοργάνωση νέων U16 στο Kielce της Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, η Δικαία Μανουσάκη, παλεύοντας δυναμικά με Βουλγάρα αθλήτρια (που κατέκτησε τελικά την 2η πανευρωπαϊκή θέση) ήρθε ισοπαλία στην κανονική διάρκεια αγώνα και έχασε από απόφαση κριτών στις λεπτομέρειες της παράτασης.

Η εξαιρετική απόδοση της συγκεκριμένης αθλήτριας επηρεάστηκε αρκετά από την απαγόρευση των low kick στους νέους κάτω των 16 ετών, τεχνική που είναι το ατού της και πάνω στην οποία στηρίζεται το παιχνίδι της. 

Η Σεβελίνα Αρμπουνιώτη, στον πρώτο αγώνα έκανε τη μεγάλη έκπληξη της κατηγορίας, κερδίζοντας την Λιθουανή πρωταθλήτρια και φαβορί για το χρυσό στην κατηγορία με δυνατό Wazari (λάκτισμα στο κεφάλι).

Στο δεύτερο αγώνα που ήταν ο προημιτελικός, αδικήθηκε κατάφορα αφού δεν της δόθηκε ένα ξεκάθαρο δυνατό λάκτισμα στο κεφάλι, πόντος που θα έκρινε κατά πάσα πιθανότητα τη νίκη και το μετάλλιο απέναντι στην Πολωνέζα αντίπαλο της, που ευνοήθηκε από την …έδρα. 

Η Σεβελίνα Αρμπουνιώτη κατέκτησε στην 5η θέση στην Ευρώπη και η Δικαία Μανουσάκη την 9η.