Επιτυχία στην ημερίδα: «Δίκτυα Στήριξης στην Ειδική Αγωγή: Οικογένεια – Σχολείο – Κοινότητα»

Επιτυχία στην ημερίδα: «Δίκτυα Στήριξης στην Ειδική Αγωγή: Οικογένεια – Σχολείο – Κοινότητα»

Επιτυχία στην ημερίδα: «Δίκτυα Στήριξης στην Ειδική Αγωγή: Οικογένεια – Σχολείο – Κοινότητα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 424 ΦΟΡΕΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Δίκτυα Στήριξης στην Ειδική Αγωγή: Οικογένεια – Σχολείο – Κοινότητα» που συνδιοργάνωσαν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Μέσα από αυτή τη σημαντική επιστημονική συνάντηση, διακεκριμένοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες ψυχικής υγείας πραγματεύτηκαν τον πολυδιάστατο ρόλο των πλεγμάτων στήριξης για τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Κεντρικός εισηγητής της διοργάνωσης ήταν ο κύριος Σαπουντζής Ιωνάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχολογίας, Διευθυντής Τμήματος Σχολικής Ψυχολογίας, Derner School Of Psychology, Adelphi University, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μας για λίγες μέρες, στο πλαίσιο Προγράμματος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που αφορά συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων διαφορετικών χωρών και ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ψυχικοποίηση και παρέμβαση στο σχολικό πλαίσιο»..

Επίσης, εισηγήσεις παρουσίασαν ο κύριος Κουρκούτας Ηλίας, Καθηγητής Ψυχολογίας – Ειδικής Αγωγής, Διευθυντής Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης, η κυρία Τσιμπιδάκη Ασημίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η κυρία Δερέκα Μαρία, Δρ, Σχολική Σύμβουλος 17ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, η κυρία Αδαμοπούλου Άννα, Msc., Εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής, Κοινωνιολόγος, η κυρία Μαμαλάκη Ευαγγελία, Msc., Οικογενειακή - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αιγαίου, η κυρία Χατζηαντωνίου Μαίρη, Msc, Κοινωνική λειτουργός, Ψυχοπαιδαγωγός, Προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου , η κυρία Καραγιάννη Χριστίνα, Κοινωνιολόγος, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του Δήμου Ρόδου ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Προσχολικής Αγωγής και Διαφάνειας, κύριος Ιωάννης Κορωναίος, ο οποίος αφού συνεχάρη την κυρία Τσαμπαρλή Αναστασία, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας ΠΤΔΕ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου καθώς και την κυρία Τσιμπιδάκη Ασημίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής ΠΤΔΕ, Πανεπιστημίου Αιγαίου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Δήμος Ρόδου ως κομβικός κοινωνικός θεσμός στο νησί μας, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης δράσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της πόλης μας και υγιή και δημιουργικό πυρήνα παραγωγής και διάδοσης της γνώσης - της έρευνας - της παιδείας - και του πολιτισμού, παραμένει αρωγός και συνοδοιπόρος στην υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μέσα στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας, των δύο μερών, έχοντας ως στόχο τη διάχυση της παραγόμενης γνώσης σε όσο το δυνατό πιο ευρύ κοινό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο αλλά και μέσω του θεσμού της Δια Βίου Μάθησης, στη δημιουργία μιας κοινωνίας ενημερωμένων και ευαισθητοποιημένων πολιτών».

Την ημερίδα χαιρέτισαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου κύριος Ράπτης Νικόλαος και ο Καθηγητής, Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κύριος Σοφός Αλεβίζος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, φοιτητές, γονείς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, οι οποίοι και συμμετείχαν εποικοδομητικά στη συζήτηση που ακολούθησε.

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη τους, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης N. Δωδεκανήσου, τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης N. Δωδ/σου, τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης για την παραχώρηση του χώρου.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων