Ούτε μέρα δεν μείωσε το δικαστήριο την ποινή 39χρονης

Απορρίφθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ως ανυποστήρικτη, η έφεση που κατέθεσε 39χρονη από την Ουγγαρία, κατηγορούμενη σε υπόθεση μαστροπείας και σωματεμπορίας που αποκαλύφθηκε στην Κάρπαθο τον Οκτώβριο του 2011, με κεντρικό πρόσωπο μια 15χρονη συμπατριώτισσά της.

Για την υπόθεση αυτή, η 39χρονη αλλοδαπή πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών φυλάκιση 6 μηνών, χρηματικό πρόστιμο 76.500 ευρώ, στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ποινή για την οποία άσκησε έφεση χωρίς ωστόσο να εμφανιστεί χθες ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και έτσι η αίτησή της απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Για την ίδια υπόθεση πρωτόδικα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, είχε καταδικαστεί και 31χρονος Αλβανός σε συνολική ποινή κάθειρξης 21 έτη και φυλάκιση 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 75.500 ευρώ, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη και την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ σε 38χρονη από την Ουγγαρία της είχε επιβληθεί φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή. Τέλος για την ίδια υπόθεση είχαν αθωωθεί 23χρονος και 24χρονος.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν οι συγγενείς της 15χρονης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στην πατρίδα της την Ουκρανία την εξαφάνισή της, για την οποία και μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας μας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν το διάστημα εκείνο, η οποία και κορυφώθηκε με την συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 το απόγευμα στην Κάρπαθο.

Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν να εντοπιστεί η ανήλικη κοπέλα (σύμφωνα με πληροφορίες σε κατάσταση σοκ) και να συλληφθούν αρχικά 31χρονος Αλβανός και η 38χρονη από την Ουγγαρία, ενώ την επόμενη μέρα ακολούθησε η σύλληψη και των άλλων δύο αλλοδαπών ηλικίας 39 και 16 ετών, οι οποίες έφθασαν στην Κάρπαθο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη και ο 31χρονος φέρονται ως οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης, ενώ η πρώτη φέρεται να ήταν αυτή που  αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα επίσης 15χρονης και με την απειλή βίας την προωθούσε στην πορνεία, κλείνοντας τα ραντεβού με πελάτες, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.
Ο 31χρονος, η 38χρονη και η 16χρονη, σε συνεργασία με την 39χρονη, κατακρατούσαν παράνομα την 15χρονη και την μετέφεραν στα σημεία των προσυμφωνηθέντων ραντεβού.

Επίσης από τη προανάκριση των αστυνομικών προέκυψε ότι και η 16χρονη που συνελήφθη ως κατηγορούμενη στην υπόθεση έχει και για αυτήν δηλωθεί η εξαφάνιση επίσης από 12 Οκτωβρίου 2011, ενώ σε σωματική έρευνα που επίσης έγινε βρέθηκε να κατέχει και πέντε γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης τα οποία κατασχέθηκαν.