Προσωρινά ελεύθερος ο Αλβανός που είχε καταδικαστεί σε ισόβια

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου ο 54χρονος Αλβανός ο οποίος κατηγορείται ότι πριν από τρία χρόνια χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ψωμιού έκοψε το νήμα της ζωής της 43χρονης Ρουμάνας φίλης του, χτυπώντας την στην καρωτίδα, στα γεννητικά όργανα και στο μαστό.

Ο αλλοδαπός δράστης που αρχικά είχε δηλώσει πως όλα έγιναν επειδή θόλωσε όταν η άτυχη Ρουμάνα του είπε ότι θα τον εγκαταλείψει, και στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου ότι είναι αθώος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Για αυτές του τις πράξεις κρίθηκε ένοχος ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου πριν από δύο χρόνια (πρωτόδικο δικαστήριο) και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και φυλάκιση 3 ετών και 5 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ (ισόβια για την ανθρωποκτονία, 3 χρόνια φυλάκιση για την οπλοχρησία και 10 μήνες και 1000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για την οπλοφορία) χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής έχει ασκήσει έφεση, ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου, η οποία εξετάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση δια της δικηγόρου του κας. Ιωάννας Παναγοπούλου και αποφάσισε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των στοιχείων που θα συνυπολογίσει το Εφετείο όταν εκδικάσει επί της ουσίας την υπόθεση, είναι και τα ευρήματα του εγκληματολογικού εργαστηρίου, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα στο χώρο που βρέθηκε νεκρή η άτυχη Ρουμάνα, το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό Πακιστανικής καταγωγής που διέμενε στον επάνω όροφο του ίδιου κτηρίου με το θύμα!

Η υπόθεση η οποία χαρακτηρίζεται ως ένα από τα αγριότερα εγκλήματα πάθους που έχουν διαπραχθεί στην περιοχή μας, εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω οι οποίοι άρχισαν να διερευνούν τα όσα τους κατέθεσε ο 54χρονος, αφού αυτός ήταν ο άνθρωπος που το μεσημέρι της 14ης Απριλίου 2014 τους ειδοποίησε και μετέβησαν στο σπίτι τους στο Πλατάνι στην Κω, όπου κείτονταν νεκρή η 43χρονη Ρουμάνα.

Όμως τόσο οι αντιφατικές απαντήσεις που έδινε ο αλλοδαπός στα ίδια ερωτήματα που του έθεταν οι αστυνομικοί, όσο και τα «ευρήματα» στον τόπο του εγκλήματος, επιβάρυναν την θέση του αν και ο ίδιος αρνούνταν κατηγορηματικά ότι ήταν ο δράστης της στυγερής δολοφονίας.

Τα αίματα που βρέθηκαν ακόμη και επάνω στο μαχαίρι, μήκους λάμας 18 εκατοστών, στα χέρια του, στο μπατζάκι του παντελονιού του αλλά και μέσα από αυτό επάνω στο γόνατό του, ήταν μερικά από τα στοιχεία που τον «ενοχοποιούσαν» και τα οποία ο 54χρονος δεν κατάφερε να εξηγήσει επαρκώς στους αστυνομικούς. Σχεδόν μετά από μία μέρα ανακρίσεων και πιεστικών ερωτήσεων, ο αλλοδαπός «έσπασε» και παραδέχτηκε την πράξη του!