Αφαντενή γιατρός εξελέγη καθηγήτρια Πανεπιστημίου στο Παρίσι

Αφαντενή γιατρός εξελέγη  καθηγήτρια Πανεπιστημίου στο Παρίσι

Αφαντενή γιατρός εξελέγη καθηγήτρια Πανεπιστημίου στο Παρίσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5343 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για την Δέσποινα Μοσχούς του Κωνσταντίνου

Τιμή για τη Ρόδο μας και όχι μόνο, αποτελεί η εκλογή μιας ροδίτισσας γιατρού σε μια από τις μεγαλύτερες και καταξιωμένες ιατρικές σχολές της Γαλλίας, αυτήν του πανεπιστημίου Paris Descartes.

Πρόκειται για την Δέσποινα Μοσχούς του Κωνσταντίνου, η οποία διαπρέπει στο εξωτερικό και για την οποία η ΡΟΔΙΑΚΗ (με ρεπορτάζ του συνεργάτη μας Γιώργου Νικολή) είχε κάνει ειδικό αφιέρωμα τον Ιούνιο του 2015 στην ίδια και τον αδελφό της, ο οποίος επίσης έχει εντυπωσιακή επιστημονική καριέρα στο εξωτερικό.

Πρόκειται για τα δυο παιδιά του δασκάλου κ. Κώστα Μοσχούς ο οποίος είναι παντρεμένος με την γερμανίδα Helga Pistol φιλόλογο καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών του γερμανικού γυμνασίου και που μαζί της απέκτησε δυο παιδιά τα οποία έχουν τα ελληνικά ονόματα Δέσποινα και Βασίλειος.

Η οικογένεια ζει μόνιμα στην Γερμανία αλλά έρχονται στη Ρόδο για διακοπές πάρα πολύ συχνά .
Ο πατέρας τους είναι δάσκαλος στην Γερμανία μετατέθηκε το έτος 1965 στην πόλη Castrop Rauxel Γερμανίας, όπου ίδρυσε το πρώτο Ελληνικό σχολείο στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Η κόρη του Δέσποινα έχει σπουδάσει ιατρική στην Γερμανία και στη Γαλλία και στη συνέχεια εργάστηκε ως παιδίατρος στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο παίδων της Γαλλίας το Necker του Παρισιού υπεύθυνη στο τμήμα γενετικής θεραπείας, ειδικευμένη στον τομέα της ανοσοανεπάρκειας και μεταμοσχεύσεως νωτιαίου μυελού και συγχρόνως ερευνήτρια στον τομέα της γενετικής του ερευνητικού ινστιτούτου του νοσοκομείου.

Επικεφαλής μιας ερευνητικής ομάδας έχει βρει ένα νέο γονίδιο υπεύθυνο για μια νέα μορφή σπάνιας ανοσοανεπάρκειας, ανοίγοντας το δρόμο για τη γονιδιακή θεραπεία και το ονόμασε με το ελληνικό όνομα Άρτεμις.

Έχει δύο διδακτορικούς τίτλους και πρόσφατα έγινε υφηγήτρια ιατρικής στο πανεπιστήμιο Παρισιού και έχει εκλεγεί στην επιτροπή διοργάνωσης ιατρικών συνεδρίων.

Έχει πάρα πολλές ιατρικές δημοσιεύσεις και μέχρι σήμερα κλήθηκε ως ομιλίτρια σε πολλά διεθνή ιατρικά συνέδρια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και στην Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και νότιο Αμερική, Ρόδο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κωνσταντινούπολη κλπ.

Ο αδελφός της ο κ. Βασίλειος Μοσχούς σπούδασε φυσική στα πανεπιστήμια Universität Bochum και TechnischeUniversität München / TU και έκανε κι αυτός το διδακτορικό του.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης (Wissenschaftlicher Mitarbeiter στο διακεκριμένο Ινστιτούτο Max-Planck-Institut für Physik Μονάχου, και εργάζεται ως ειδικός IT Architect στην μεγάλη αμερικανική εταιρεία Πληροφορικής IBM Deutschland GmbH και είναι ένας από τους λίγους ειδικούς της εταιρείας στον τομέα του.

Συγχαρητήριο από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας
“Σε ρεπορτάζ σας στις 29.06.15 γράψατε για δύο αδέλφια από τ’ Αφάντου, παιδιά της διασποράς, που προοδεύουν στην Ευρώπη. Τα αδέλφια αυτά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην πόλη μας είναι παιδιά του δασκάλου Κώστα Μοσχούς και της γερμανίδας συζύγου του Helga καθηγήτριας γερμανικού Γυμνασίου και συνεχίζουν την επιστημονική πρόοδό τους.

Έτσι η Δέσποινα Μοσχούς παιδίατρος και ερευνήτρια με δύο διδακτορικούς τίτλους, που εργάζεται στο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό νοσοκομείο παίδων της Γαλλίας το Necker του Παρισιού υπεύθυνση στο τμήμα γενετικής θεραπείας, εξελέγη το Σεπτέμβριο 2017 καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Universitat Paris Descartes με τη μεγαλύτερη ιατρική σχολή της Γαλλίας. Έχει πολλές ιατρικές δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο και συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια ως ομιλήτρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ευρώπη, Κατάρ και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο αδελφός της Βασίλειος Μοσχούς διδάκτορας φυσικής, που εργάζεται ως ειδικός στην μεγάλη αμερικανική εταιρεία Πληροφορικής IBM Deutschland GmbH κατόρθωσε να είναι ένας από τους λίγους ειδικούς της εταιρείας στον τομέα του. Η Ελληνική Κοινότητα Castrop-Rauxel Γερμανίας, χαίρεται και συγχαίρει θερμά τα δύο αδέλφια για την επιστημονική τους πρόοδο.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κων/νος Μπούλμπος.
Πρόεδρος Ελλην.
Κοινότητας”

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου