Στο Μονακό Γιώργος Χατζημάρκος και Φώτης Χατζηδιάκος

Πραγματοποιείται σήμερα στο πριγκιπάτο του Μονακό, η επιλογή και ανακοίνωση του νικητή για το βραβείο Peace and Sports 2017 στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα διεξαχθεί παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου.

Σημειώνεται ότι  υποψήφιο για το βραβείο Peace and Sports 2017, ήταν το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Tae kwon do (1st World Taekwondo Beach Championships) που διεξήχθη το Μάιο στη Ρόδο.
 Μάλιστα η απονομή του βραβείου θα γίνει στο νικητή από τον ίδιο τον πρίγκιπα Αλβέρτο υπό την αιγίδα του οποίου τελεί και το 10ο διεθνές φόρουμ για τον αθλητισμό και την ειρήνη που διεξάγεται από τις 6 έως τις 8 του μήνα στο ξενοδοχείο Monte Carlo bay hotel & Resort στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στο Μονακό βρίσκονται ήδη ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος καθώς η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου ήταν ο διοργανωτής του αθλητικού αυτού γεγονότος, και ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ως εκπρόσωπος της πόλης που το φιλοξένησε, οι οποίοι κλήθηκαν να παραστούν από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διοργανώνει την απονομή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αθλητικό γεγονός της Ρόδου, εντάχθηκε στις τρεις καλύτερες δράσεις από τον οργανισμό,  ανάμεσα σε 630 εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν σε 180 χώρες, ενταγμένες στην παγκόσμια πρωτοβουλία του White Card Campaign.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Tae kwon do και η Οργανωτική Επιτροπή του παγκοσμίου πρωταθλήματος, πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη White Card campaign, σε ιστορικό μνημείο. Συγκεκριμένα, σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, οι προσκεκλημένοι στην τελετή, συμμετείχαν στην αναμνηστική φωτογραφία της καμπάνιας κρατώντας την λευκή κάρτα, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ειρήνης μέσω του αθλητισμού.

Η αγωνία είναι δικαιολογημένη για την περιοχή μας καθώς ο νικητής δεν έχει γίνει γνωστός και θα ανακοινωθεί σήμερα από την οργανωτική επιτροπή.