Διήμερο σεμινάριο για τους διευθυντές ξενοδοχείων

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, πραγματοποίησε με επιτυχία διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο Ξενοδοχείο Semiramis στην πόλη της Ρόδου.

Βασικό θέμα ήταν το  «Health&Safety στα Ξενοδοχεία» και απευθυνόταν στα μέλη που θέλουν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους πάνω στο θέμα Υγιεινής και Ασφάλειας στις Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
Το 10ωρο αυτό σεμινάριο σχεδιάστηκε με σκοπό τον εμπλουτισμό και επικαιροποίηση των γνώσεων των στελεχών μιας ξενοδοχειακής μονάδας βάσει των νέων προδιαγραφών και απαιτήσεων των Tour Operators.

Τους προετοίμασε για τις επιθεωρήσεις στα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας από τους τουριστικούς οργανισμούς, ούτως ώστε να αποφεύγουν χαμηλές αξιολογήσεις, γεγονός που οδηγεί στην διακοπή των πωλήσεων του ξενοδοχείου.  Αναλύθηκε επικουρικά και η σύνδεση των ανωτέρω με την διαχείριση απαιτήσεων (claims) των πελατών / TourOperators και η επιτυχής αντιμετώπισή τους.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι είναι απαίτηση τόσο από  την εθνική νομοθεσία όσο και από τους tour operators η σχετική εκπαίδευση όλων των ασχολούμενων‎με θέματα H&S στις Ξενοδοχειακές μονάδες και το συγκεκριμένο σεμινάριο κάλυψε πλήρως την απαίτηση αυτή.

Ο εισηγητής κος. Θεόδωρος Αργυρίου είναι επικεφαλής Επιθεωρητής Health&Safety της εταιρείας SGS, η οποία συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους Tour Operators, μεταξύ των οποίων TUI, Thomas Cook και Jet 2 Holidays.

Η προσέλευση των μελών ήταν πρωτοφανής και η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν εξαρχής γεμάτη. Σε όλη την διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου, οι παρευρισκόμενοι, έθεσαν στον Κύριο Αργυρίου τις απορίες τους.  Λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε το σεμινάριο, αποφασίσθηκε από το Δ.Σ να επαναληφθεί πριν την έναρξη της νέας τουριστικής σαιζόν.