Έβαλε νερά τουριστικό σκάφος στο λιμάνι της Κω

Εισροή υδάτων παρουσιάστηκε σε τουριστικό πλοίο που ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Κω με αποτέλεσμα να επικαθίσει στο βυθό και να προκληθεί και θαλάσσια ρύπανση.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το πρωί και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το επιβατικό – τουριστικό πλοίο «ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΡ» το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο στο λιμάνι «Μανδράκι» της Κω, χωρίς επιβάτες, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό του Λιμεναρχείου Κω καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω και ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων, η οποία όμως, λόγω της μεγάλης ταχύτητας εισροής, δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το σκάφος να επικαθήσει στο βυθό.

Από το περιστατικό προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή  έκτασης περίπου 200m2 κατά μήκος του κρηπιδώματος, η οποία αντιμετωπίστηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και καταλογισμού, ενώ έχουν ήδη αναληφθεί ενέργειες ανέλκυσης του «ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΡ».