Σε... λουξ θα αναβαθμιστούν οι δημοτικές τουαλέτες της Ρόδου

Σε... λουξ θα αναβαθμιστούν οι δημοτικές τουαλέτες της Ρόδου

Σε... λουξ θα αναβαθμιστούν οι δημοτικές τουαλέτες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 787 ΦΟΡΕΣ

…Λουξ αναμένεται να γίνουν όλοι οι δημοτικοί χώροι υγιεινής στο νησί αφού με την ολοκλήρωση χθες του διαγωνισμού για την παραχώρησή τους σε ιδιώτη, αναδείχθηκε ο ανάδοχος για ακόμα σαράντα οκτώ χώρους.

Όπως ενημέρωσε, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ που διαχειρίζεται και τους χώρους αυτούς, κ. Γιώργος Κακούλης, χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για τη διαχείριση των χώρων υγιεινής σε όλο το νησί της Ρόδου και πλειοδότρια αναδείχθηκε η Εταιρία «Αγία Γαλήνη».
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη σύμβαση ήταν για 27 δημοτικές τουαλέτες και η σημερινή σύμβαση αφορά 48.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα προβλέπει η σύμβαση, το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται στα 3000 ευρώ συν 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι για δεκαπέντε χρόνια ενώ δίνεται και μία περίοδος χάριτος τριών ετών προκειμένου να επισκευαστούν οι τουαλέτες στο σύνολό τους.

Μάλιστα, το κόστος της επισκευής τους δεν είναι αμελητέο αφού, απ’ ότι έχει προϋπολογίσει η ίδια η Εταιρία, ανέρχεται στα 200 χιλιάδες ευρώ, γι’ αυτό και τους δίνουν μία περίοδο χάριτος επειδή θα γίνει με έξοδα δικά τους.

Αυτό σημαίνει ότι, όλες οι τουαλέτες πλέον στο νησί θα λειτουργούν με το αντίτιμο των 50 Λ, που παραμένει σταθερό προς το παρόν.

Η σύμβαση περιλαμβάνει τους χώρους υγιεινής σε όλες τις δημοτικές κοινότητες αλλά κυρίως στις παραλίες και τις τουριστικές περιοχές. Δηλαδή, στις δ.κ. Ιαλυσού, Αφάντου, Λίνδου, και μέσα στους οικισμούς. Οι υπόλοιπες είναι, εκτός εννοείται από αυτές στην πόλη της Ρόδου, στο Φαληράκι, τη Μεσαιωνική Πόλη και όλες όσες περιλαμβάνονται στην προηγούμενη σύμβαση.

Θα πρέπει, τέλος, να επισημανθεί ότι στόχος του Δήμου και της ΔΕΡΜΑΕ δεν είναι, βέβαια, το κέρδος, αφού δεν είναι μεγάλο, αλλά η σωστή συντήρηση και η αισθητική αναβάθμιση των δημοτικών τουαλετών και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν επιδείχθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού προσήλθε μόνο μία Εταιρία για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών