Μηνύματα ζωής στους μικρούς μαθητές της Ρόδου

Η κοινωνική δράση του ΓΣ Δωδεκάνησος δεν περνάει απαρατήρητη. Αντίθετα, γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από το σύλλογο να «ακουμπήσει» την κοινωνία της Ρόδου και να την ευαισθητοποιήσει σε θέματα που αφορούν ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. 

Η 3η Δεκέμβρη έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και στο πλαίσιο αυτής, αθλητές του ΓΣ Δωδεκάνησος βρέθηκαν στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου. Ο σύλλογος ενημέρωσε ότι «για μία ακόμη φορά ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο κι απέδειξε ότι τα πάει πολύ καλά κι εκτός παρκέ. 

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του 13ου δημοτικού σχολείου είχαν την ευκαιρία, την περασμένη Δευτέρα, να γνωρίσουν από κοντά μέλη της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο Γ.Σ. Δωδεκάνησος, τα οποία επισκέφτηκαν το σχολείο, μίλησαν για το άθλημα, απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών κι έκαναν μια επίδειξη. 
 


Ο προπονητής και αθλητής της ομάδας Μιχάλης Χατζηδημητρίου, ο Σάββας Χαρτερός και ο Ανδρέας Λουκάς, με μεγάλη προθυμία έπαιξαν με τους μαθητές και τους έδωσαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία να καθίσουν στο αμαξίδιο και να παίξουν μπάσκετ. 

Μέσα από τη δράση αυτή, έγινε προσπάθεια οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι μπορεί κάποια άτομα να έχουν κινητικές δυσκολίες αλλά έχουν μάθει να ξεπερνούν τα εμπόδια και τις δυσκολίες της ζωής, όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν καλά.

Όπως είναι εύλογο τα παιδιά χειροκρότησαν τους αθλητές της ομάδας και απόλαυσαν τις μοναδικές στιγμές, λίγες μέρες πριν από την παρουσία του Γ.Σ. Δωδεκάνησος στο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας».

Εξάλλου, η αποστολή της ροδίτικης ομάδας αναχωρεί σήμερα σύσσωμη για την Αθήνα όπου θα διεκδικήσει το Σαββατοκύριακο το Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ με αμαξίδιο.