Σε ρυθμούς Χριστουγέννων “ντύνεται” η Ρόδος μας

Στους ρυθμούς των Χριστουγέννων έχει αρχίσει να μπαίνει η πόλη και το νησί της Ρόδου καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ο στολισμός του Δήμου ενώ το ερχόμενο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στην καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία Δημαρχείου.

Ήδη, όπως έχουμε δει όλοι, εδώ και μέρες ετοιμάζεται το Χριστουγεννιάτικο «χωριό» στην πλατεία Δημαρχείου. Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες, συνεργείο του Δήμου εργάζεται πυρετωδώς για τον στολισμό της πόλης. Μάλιστα, έχουν ήδη δώδεκα Χριστουγεννιάτικα δένδρα ύψους τεσσάρων μέτρων σε διάφορες περιοχές, όπως και δύο μεγάλα δένδρα έξω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης στην παραλιακή πλευρά. Ακόμη, για πρώτη φορά φέτος, θα τοποθετηθεί δένδρο και στη «μύτη» του Ενυδρείου.
Χθες, τοποθετήθηκε και ο Άη-Βασίλης στην πλατεία Κύπρου. Επίσης, Χριστουγεννιάτικα δένδρα θα τοποθετηθούν στα «Πλατανάκια» και την Ψαροπούλα.

Στόχος, όμως, της Δημοτικής Αρχής είναι κάθε γειτονιά της πόλης «μυρίζει» Χριστούγεννα και έτσι, φέτος, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ένα δένδρο ύψους εννέα μέτρων στις γειτονιές, και στα μαράσια. 
Βέβαια, όπως κάθε χρόνο, θα ανάψουν οι στολισμοί με τα φωτάκια στα δένδρα σε όλο το κέντρο της πόλης, που δημιουργούν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα το βράδυ.

Αλλά και το παραλιακό μέτωπο θα φαίνεται στολισμένο αφού εκτός από τα δένδρα, και φέτος θα δούμε τους τρεις μάγους στους μύλους, επίσης θα τοποθετηθεί ένα μεγάλο αστέρι στο φάρο του Αγίου Νικολάου ενώ… ολοφώτιστο θα είναι το τουριστικό λιμάνι όπου και φέτος θα δούμε το παραδοσιακό καραβάκι.

Οι Vegas στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου Χωριού
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, και ώρα 18:00,  η Ρόδος φοράει τα γιορτινά της και  ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους   σ ένα Χριστουγεννιάτικο σκηνικό χαρίζοντας χαμόγελα, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις. Παιδιά από τις Σχολές Χορού Μαίρης Μάρκου - Βελιδάκη, Σοφίας  Μελισσουργού και Art Of Dance θα παρουσιάσουν χορογραφίες σύγχρονού χορού,  Hip Hop, Latin, Iazz, Oriental , Bollywood και κλασικού μπαλέτου .

Εορταστικές μελωδίες θα ακουστούν από την Φιλαρμονική Ρόδου και την μπάντα της 95 ΑΔΤΕ. Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος θα φωταγωγήσει το  Δέντρο ανοίγοντας τις πύλες του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» ,το οποίο θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των εορτών ποικίλες εκδηλώσεις. 
Η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σχήμα VEGAS
 

 

Santa Run
Εκτός από την εκδήλωση για το φωτισμό του δένδρου στην πλατεία Δημαρχείου το ερχόμενο Σάββατο, με την οποία στην ουσία εγκαινιάζεται η Χριστουγεννιάτικη περίοδος για το Δήμο, η δράση Santa Run, που φέτος θα κορυφωθεί με τη συναυλία του δημοφιλούς στη νεολαία συγκροτήματος των Onirama, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στη Ρόδο στις 26 Δεκεμβρίου!

Το Santa Run, το οποίο πραγματοποιήθηκε και πέρυσι στη Ρόδο, διοργανώνεται από την οργάνωση «Μία Αγκαλιά», την Περιφέρεια και το Δήμο και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Φέτος, οι Αγιο-Βασίληδες αναμένεται να κατακλύσουν το κέντρο της πόλης με αφετηρία το μεγάλο σιντριβάνι στην Παλιά Πόλη, στις 4:30 το απόγευμα της 26ης Δεκεμβρίου, θα διασχίσουν την πόλη παραλιακά και θα καταλήξουν στην πλατεία Δημαρχείου. 

Η εκδήλωση, που φέτος αναμένεται να είναι αναβαθμισμένη, θα κορυφωθεί με τη συναυλία των Onirama στις 7:00 το βράδυ, για την οποία πρώτη φορά θα παραχωρηθεί ο αύλειος χώρος πίσω από το Δημαρχείο, στα γραφεία του παραρτήματος της ΠΕΔ. Ο λόγος είναι βέβαια ότι στην πλατεία Δημαρχείου θα λειτουργεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό.
Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα λειτουργήσει το Μνημείο Καλλιθέας για τις γιορτές επειδή εκτελούνται εργασίες.
 

Κοινωνική πολιτική
Επίσης, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, φέτος δεν θα γίνει το γεύμα αγάπης που γινόταν τέτοιες μέρες για συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη καθώς  από το Δήμο θεώρησαν ότι πιο χρήσιμο είναι να μοιράσουν τσάντες με τρόφιμα. Μάλιστα, ήδη η υπηρεσία έχει συγκεντρώσει 150 τσάντες, ενώ έχουν φροντίσει να έχουν από χορηγίες κρέας και λάδι που είναι τα βασικά για το συσσίτιο και υπάρχουν αρκετές ποσότητες. 

Έτσι, η υπηρεσία θα μοιράσει τις τσάντες με την κάρτα του Δημάρχου και θα κάνουν κάποιες εκδηλώσεις για παιδιά, όχι μόνο στην πόλη αλλά και στα χωριά. Όπως κάθε χρόνο, και παρά την οικονομική κατάσταση του Δήμου, πάντα φροντίζουν να συγκεντρώνονται κάποια τρόφιμα, παιχνίδια, είδη καθημερινής ανάγκης και «δεν θα μείνει καμία οικογένεια χωρίς να έχει αυτό που πρέπει», όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος.
 

 

Το Δέντρο της ΑΓΑΠΗΣ
Εκατοντάδες   μπάλες , γλυκά, μουσική, facepainting, δημιουργική απασχόληση για τα μικρά παιδιά, με αγάπη θα στολίσουν  για 9η χρονιά το «Δέντρο της ΑΓΑΠΗΣ», το Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, στην πλατεία Κύπρου από τις 9 έως τις 14 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11:00 έως τις 21:00.

Για ένα σκοπό… για ένα καλό… με 1€,τα στολίδια που θα κρεμάσετε στο «Δέντρο της Αγάπης», θεσμός για τη Ρόδο, μια πανελλαδική δράση στηρίζοντας θύματα τροχαίων. Ας μη χάσουμε την εμπειρία να φωτίσουμε τον άνθρωπο μέσα μας, φωτίζοντας το χαμόγελο τους.

Ας γίνει το σύνθημά μας αυτά τα Χριστούγεννα: « Στολίδια στο Δέντρο της Αγάπης, στολίδια στο Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ», οι αξίες μας, το φως στη ζωή μας, το φώς της αλληλεγγύης, το φώς στην συμμετοχή μας.