Κατηγορούνταν για εμπλοκή σε υπόθεση ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 49χρονος που κατηγορείται στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 50 γραμμαρίων ηρωίνης και μισού κιλού ακατέργαστης κάνναβης, που εξιχνιάστηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Σε βάρος του 49χρονου αλλά και του 35χρονου Αλβανού που επίσης κατηγορείται στην ίδια υπόθεση, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση και χθες συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα. Κατερίνα Βολονάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος είπε πως διαμένει μαζί με την ανήλικη κόρη του και πως όλα ξεκίνησαν πριν από εννέα χρόνια όταν αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας εξαιτίας του οποίου έχει πλέον αναπηρία σε ποσοστό 80%. Η κατάσταση του αυτή τον οδήγησε στα ναρκωτικά καθώς η καθημερινή χρήση ηρωίνης (2-3 γραμ. ημερησίως) το βοηθάει να συνέρχεται από την εξάντληση που του προκαλεί η θεραπεία που ακολουθεί τρεις φορές την εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τον 35χρονο Αλβανό, είπε ότι τον γνώρισε πριν τρία χρόνια μέσω κοινού γνωστού και ο οποίος του είπε όταν θέλει ηρωίνη να επικοινωνήσει μαζί του.

 Έτσι στις 5 Δεκεμβρίου ο 49χρονος τον κάλεσε και του ζήτησε ναρκωτικά. Σύμφωνα πάντα με την απολογία του, ο αλλοδαπός του είπε πόσα διαθέτει, εκείνος απάντησε 500 ευρώ και ο Αλβανός του έδωσε 50 γραμ. τα οποία θα διέθετε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση για να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες για ένα περίπου μήνα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 49χρονος αφέθηκε ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται πως τη προσεχή Δευτέρα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια Ρόδου και ο 35χρονος