Καταδικάστηκε χθες ο τσιγγάνος που διέρρηξε το σπίτι της Μίκας Ιατρίδη

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 23χρονο αθίγγανο που κατηγορείται για τη διάρρηξη στο σπίτι της πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου Μίκας Ιατρίδη, καθώς και δύο άλλες περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών.

Το δικαστήριο δίκασε κανονικά την υπόθεση και καταδίκασε ερήμην τον ΡΟΜΑ ο οποίος δεν εμφανίστηκε ενώπιόν του, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 23χρονος το χρονικό διάστημα από τις 6 έως τις 13 Νοεμβρίου 2012 αφού αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της κ. Ιατρίδη, διέρρηξε την μπαλκονόπορτα, μπήκε μέσα και αφαίρεσε διάφορα χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, δύο ρολόγια αξίας 2.000 ευρώ, διάφορα ασημένια κοσμήματα αξίας περίπου 2.000 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και μετά από έρευνα προέκυψε ότι δράστης είναι ο αθίγγανος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Ωστόσο απολογούμενος στην ανακρίτρια για αυτή την υπόθεση είχε αποδεχτεί τη πράξη του και είχε δηλώσει ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Ο 23χρονος κατηγορείται επίσης ότι στις 15 Οκτωβρίου 2012 μετέβη σε διαμέρισμα στο 5ο χιλιόμετρο της οδού Ρόδου Καλλιθέας και αφού έσπασε με αξίνα την πόρτα ασφαλείας, μπήκε μέσα διερεύνησε όλο το σπίτι και αφαίρεσε από την κρεβατοκάμαρα ένα ρολόι χειρός αξίας 5000 ευρώ, ένα μονόπετρο χρυσό αξίας 4.000-5.000 ευρώ που ήταν κειμήλιο, διάφορα ματάκια, ένα σταυρό μωρού και δύο λευκόχρυσους σταυρούς αξίας 1000 ευρώ, ενώ από το χωλ του σπιτιού αφαίρεσε άλλο ένα ρολόι αξίας 2.500 ευρώ.

Ο ίδιος ανέβηκε και στον επάνω όροφο του διαμερίσματος από όπου αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Επίσης ο 23χρονος κατηγορείται ότι στις 28 Νοεμβρίου 2012 το χρονικό διάστημα από τις 2 το μεσημέρι έως τις 4.30 το απόγευμα μετέβη σε αποθήκη στην περιοχή Ασγούρου όπου παραβίασε τρία λουκέτα και δύο κλειδαριές μπήκε μέσα και αφαίρεσε ένα δίσκο κοπής, ένα τρυπάνι μπαταρίας, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ένα ηλεκτρικό κομπρεσέρ, 30 μέτρα χάλκινου σωλήνα, 30 κιλά χάλκινα εξαρτήματα, και 40 κιλά μπρούτζινα εξαρτήματα συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.