Πολωνός προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Πολωνός προσέφυγε στο  Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Πολωνός προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 418 ΦΟΡΕΣ

Eίχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα με ποσότητα μεθαμφεταμίνης

Να εξαφανιστούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί και να παύσει η σε βάρος του ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ζητά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου 36χρονος Πολωνός ο οποίος είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα με ποσότητα μεθαμφεταμίνης.

Η σύλληψη του 36χρονου έγινε πέρυσι το Δεκέμβρη και μετά την απολογία του κατά την οποία είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της διάταξης της ανακρίτριας ο 36χρονος δια της συνηγόρου του κας. Μαρίας Κρικοπούλου είχε υποβάλλει αίτηση άρσης ή άλλως αντικατάστασης των περιοριστικών όρων η οποία και απορρίφθηκε ως αβάσιμη. Ωστόσο μετά από έλεγχο που έγινε από το Χημείο του Κράτους στην ουσία που κατείχε ο Πολωνός προέκυψε ότι δεν πρόκειται για μεθαμφεταμίνη και έτσι χθες ο 36χρονος κατέθεσε νέα αίτηση με την οποία ζητά από Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να άρει τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί και να παύσει την ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που έχει ασκηθεί σε βάρος του.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές, ο 36χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα με ποσότητα μεθαμφεταμίνη. Κατασχέθηκαν 66 γρ. μεθαμφεταμίνη, 32 γρ. λαθραίος καπνός, αεροβόλο πιστόλι, ηλεκτρονική ζυγαριά κ.α.

Η σύλληψή τους έγινε στις 27 Δεκεμβρίου 2016 το πρωί στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου. Εκτός από τον 36χρονο Πολωνό, συνελήφθη και ένας 52χρονος ημεδαπός κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για προμήθεια-διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατοχή λαθραίου καπνού και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε σε εταιρία ταχυμεταφορών ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε άμεσα σε διακριτική επιτήρηση.
Παράλληλα ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχομένης παράδοσης και τη στιγμή που ο 35χρονος Πολωνός παρέλαβε το δέμα, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία.

Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, - σύμφωνα με την αστυνομία- περιείχε ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων τοποθετημένη σε επτά πλαστικές συσκευασίες.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι που διέμεναν οι κατηγορούμενοι, όπου
παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Λαθραίος καπνός βάρους 32 γραμμαρίων
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• Αεροβόλο πιστόλι

• Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
• Παραστατικά μεταφοράς χρημάτων μέσω εταιρίας αποστολής-παραλαβής χρηματικών ποσών (μετρητών)
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου και κινήθηκε σε βάρος τους οι προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο