Εκδήλωση για τα “Βάρβαρα” από  την παγκωακή αδελφότητα Ρόδου

Η Παγκωακή Αδελφότητα Ρόδου «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την περίοδο 2016 -2017 διοργάνωσε εκδήλωση για τα «ΒΑΡΒΑΡΑ» προς τιμήν της Αγ. Βαρβάρας, το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:00 στο Ξενοδοχείο «Best Western PLAZA». Η Εκδήλωση ανήκει στην κατηγορία των πάγιων εκδηλώσεων της Αδελφότητας και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002.
 
Στην εκδήλωση ο εκλεκτός συμπατριώτης μας, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κος Αχιλλέας Γ. Κουτσουράδης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΙΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ».

Προσφέρθηκαν τα παραδοσιακά «Βάρβαρα», ένα παραδοσιακό έδεσμα, φτιαγμένο από τις νοικοκυρές της Κω που αποτελείται από βρασμένο σιτάρι, διάφορα όσπρια, σησάμι, ζάχαρη ή μέλι  ρόδια, αμύγδαλα ή καρύδια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, οι πρώην βουλευτές κ. κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, Νίκος Ζωίδης, Βασίλης Υψηλάντης και πλήθος Κώων και φίλων της Αδελφότητας.  Στην ομιλία του, ο κ. Αχιλλέας Κουτσουράδης, ανέπτυξε την ανάγκη διατήρησης των εθιμικών παραδόσεων μας σαν μέσο διατήρησης της Εθνικής μας ταυτότητας και πόσο αυτές οι παραδόσεις μας προσδιορίζουν τεκμηριώνοντας την με στοιχεία από το πρόσφατο και απότερο Ιστορικό παρελθόν.