Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου η έκθεση με τα έργα της Ευδοξίας Παπασάββα

Παρατείνεται μέχρι 4 Ιανουαρίου 2018 η Έκθεση ζωγραφικής "The Beginning/Όλα από την Αρχή, η δική μου ιστορία..." με έργα της Ευδοξίας Παπασάββα στην Depot art gallery, Νεοφύτου Βάμβα 5 Κολωνάκι Αθήνα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι από τον εικαστικό, καλλιτεχνικό, επιχειρηματικό και  δημοσιογραφικό χώρο καθώς και κόσμος που αγαπά τις τέχνες και τη ζωγραφική. Η Ευδοξία Παπασάββα υποδέχτηκε θερμά  όσους παραβρέθηκαν ενώ δέχτηκε θετικά σχόλια για την πηγαία ζωγραφική της.

Ευδοξία Παπασάββα:
Η αλήθεια είναι ότι ζωγραφίζω με το ένστικτο

Αν κάποιος μου ζητήσει να σχηματίσω ένα καλάθι με φρούτα ή ακόμα κάτι πιο απλό όπως ένα φύλλο ή ένα λουλούδι δεν γνωρίζω πως γίνεται.

Όταν όμως, σταθώ ελεύθερη μπροστά σ’ ένα λευκό καμβά και αφήσω το ένστικτό μου να με οδηγήσει, το χέρι μου γνωρίζει πως να δημιουργήσει πίνακες με ένα περιεχόμενο σαν αυτό που απεικονίζουν. Τα σχήματα, οι γραμμές, τα χρώματα, οι μορφές συμβαίνουν αυτόματα. Κάποιοι το αποκαλούν φαντασία, άλλοι εσωτερική φωνή, όπως και να το ονομάσουμε είναι ένα μέρος του εαυτού μου που νιώθω να δημιουργεί έναν πίνακα κάθε φορά… από την Αρχή.

Καθώς αυτή η Αρχή είναι το πρώτο μου υλικό από όπου ξεκινούν όλα, με το οποίο πλάθονται οι πίνακες και τα θέματά τους επέλεξα τον τίτλο, «The Beginning’ για την έκθεση.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι πίνακες, στην τελική τους μορφή, ακολουθώ μόνο την εσωτερική μου παρόρμηση και το χέρι υλοποιεί εκείνο που πηγάζει από μέσα μου, το οποίο προσφέρει χαρά και πληρότητα. Αυτή η ανάγκη της ψυχής είναι ένα μαγικό ταξίδι όπου οι λέξεις αισθάνομαι να μην είναι αρκετές να το περιγράψουν, οι εικόνες όμως μπορούν να πουν περισσότερα. Εύχομαι να ανακαλύψετε μια δική σας Αρχή που να οδηγεί στη χαρά και τη γαλήνη και να δημιουργήσετε τη δική σας ιστορία!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα χωριό της Ρόδου, στα Προφύλια.
Στην εφηβεία μου μετακινήθηκα και έζησα στην Αμερική όπου έμεινα για πολλά χρόνια στη New England και στο Hartford Conn.

Οι σπουδές μου έγιναν στο Central Connecticut State University και αφορούσαν στην κοινωνιολογία, ανθρωπολογία και αρχαιολογία.
Το ενδιαφέρον μου με έλκυσε σε έξτρα μαθήματα για όλες τις θρησκείες του κόσμου, φιλοσοφία και μυθολογία.

Η επαφή μου με την ζωγραφική ήταν στο επίπεδο που παρακολουθούσα με ενθουσιασμό και θαυμασμό τα έργα συμφοιτητών μου στην Σχολή Καλών Τεχνών χωρίς η ίδια να ασχολούμαι εκείνο το διάστημα. Μετά από πολλά χρόνια, καθώς η διαμονή μου ήταν πια στην Ελλάδα, μέσα από προσωπικές αναζητήσεις στον εσωτερικό μου κόσμο, ερευνώντας άγνωστα πεδία του εαυτού μου παρακινήθηκα και ένιωσα μια ώθηση όπου άρχισα να ζωγραφίζω ακολουθώντας το ένστικτό μου  περιγράφοντας τη δική μου ιστορία.
Πίνακες μου έχουν εκτεθεί σε Φεστιβάλ με θέματα μεταφυσικής και Εναλλακτικών ενεργειών.
Διάρκεια έκθεσης:2 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017- Παράταση της έκθεσης  μέχρι 4 Ιανουαρίου 2018

Dépôt Art gallery
Νεοφύτου Βάμβα 5
106 74 Κολωνάκι, Αθήνα
 Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:30
Σάββατο 12:00 –16:00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τηλ.  επικοινωνίας: 210 3648174