Και 27χρονη εμπλέκεται στην υπόθεση της κλοπής πετρελαίου από το νοσοκομείο

Και 27χρονη εμπλέκεται στην υπόθεση της κλοπής πετρελαίου από το νοσοκομείο

Και 27χρονη εμπλέκεται στην υπόθεση της κλοπής πετρελαίου από το νοσοκομείο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2057 ΦΟΡΕΣ

Στην υπόθεση κλοπής πετρελαίου θέρμανσης από το 2013 έως το 2015 από το νοσοκομείο της Ρόδου, μαζί με τρεις συμπατριώτες της και έναν 45χρονο Έλληνα φέρεται να εμπλέκεται 27χρονη από την Αλβανία που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.

Η αλλοδαπή κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού καθώς σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα της ανακρίτριας Ρόδου για την εμπλοκή της στη συγκεκριμένη υπόθεση. Η 27χρονη αλλοδαπή χθες το μεσημέρι προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα συνοδευόμενη από το συνήγορο της κ. Στέλιο Αλεξανδρή και στη συνέχεια στην ανακρίτρια Ρόδου από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί έως αύριο το πρωί.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από δύο χρόνια από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, ενώ είχε ζητηθεί η διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές χρονικό διάστημα κατά το οποίο τελέστηκε η κλοπή των καυσίμων, το ύψος της ζημίας και βέβαια εάν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας που έγιναν γνωστά, προκύπτει ότι οι φερόμενοι ως δράστες είχαν στήσει «επιχείρηση» την οποία λειτουργούσαν για τουλάχιστον 2 χρόνια, καταφέρνοντας να αφαιρέσουν 140.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης (!), χωρίς ουδείς να αντιληφθεί το παραμικρό!

Μάλιστα μέρος του πετρελαίου αυτού οι δράστες το πουλούσαν, ενώ ορισμένες ποσότητες τις κρατούσε ο 41χρονος αλλοδαπός σε ειδική δεξαμενή που διατηρούσε στο Φαληράκι, και το χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες κίνησης των οχημάτων της επιχείρησής του.

Είχαν εγκαταστήσει 500 μέτρα σωλήνες
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως, οι τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής αφού έσκαψαν, εγκατέστησαν ειδικούς σωλήνες μήκους 500 μέτρων τους οποίους στην συνέχεια έθαψαν. Οι σωλήνες ξεκινούσαν από σημείο κοντά στην δεξαμενή και κατέληγαν σε ένα άλλο έξω από την περίφραξη του νοσοκομείου.

Οι δράστες είχαν επίσης δύο κομμάτια αφαιρούμενα σωλήνων τα οποία τοποθετούσαν το ένα στην δεξαμενή και το άλλο στο σημείο από όπου θα κατέληγε το πετρέλαιο, και μία ηλεκτρονική αντλία (πατενταρισμένη) αναρρόφησης με την οποία και αφαιρούσαν το πετρέλαιο. Στην συνέχεια το μετέφεραν με ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για την μεταφορά καυσίμων.
Βάση των ίδιων στοιχείων, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να δούλευαν κυρίως νυκτερινές ώρες και τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα!

Δεν είχαν γίνει αντιληπτοί
Από τα στοιχεία της αστυνομίας και τον μέχρι τώρα έλεγχο που έχει γίνει προκύπτει πως οι αλλοδαποί ηλικίας 41, 22 και 20 ετών «δούλευαν» συστηματικά την «επιχείρησή» τους, την οποία είχαν φροντίσει να «εξοπλίσουν» με όλα τα απαραίτητα συστήματα. Ο δε χρόνος δρασής τους είναι αρκετά μεγάλος και εγείρονται ερωτήματα για το γεγονός ότι ουδείς είχε αντιληφθεί από το νοσοκομείο την παραμικρή απώλεια του πετρελαίου θέρμανσης! Και μάλιστα σε χρονικό διάστημα, κατά το οποίο υπήρχαν περίοδοι όπου το νοσηλευτικό μας ίδρυμα αντιμετώπιζε διάφορα ζητήματα με την θέρμανσή του.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Για την υπόθεση είχε εκδοθεί ανακοίνωση από την αστυνομία η οποία ανέφερε τα εξής:
«Εξιχνιάστηκε, ύστερα από πολύμηνη, συνεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας μεγάλης ποσότητας πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις Αλβανοί ηλικίας 41, 22 και 20 ετών, καθώς και ένας 45χρονος ημεδαπός. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης-λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, λαθρεμπορίας καυσίμων και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις Αλβανοί ενεργώντας από κοινού και οργανωμένα ως εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και αρχηγό τον 41χρονο, τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια, αφαιρούσαν συστηματικά και σε εβδομαδιαία βάση, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από τις κεντρικές δεξαμενές του Νοσοκομείου Ρόδου, τις οποίες στη συνέχεια μεταπουλούσαν. Η σπείρα ενεργούσε νυχτερινές ώρες, είχε εγκαταστήσει μεγάλου μήκους σύστημα αγωγών άντλησης και χρησιμοποιούσε ειδικά τροποποιημένο αυτοκίνητο για τη μεταφορά των καυσίμων.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου έχοντας συλλέξει και αξιολογώντας πληροφορίες πραγματοποίησε στοχευμένη επιχείρηση κατά την οποία εντόπισε και κατάσχεσε δυο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ποσότητα κλεμμένου πετρελαίου και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε η σπείρα.

Από την αξιοποίηση των ευρημάτων και την εξέλιξη της έρευνας διαπιστώθηκε το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των Αλβανών, καθώς και η εμπλοκή του 45χρονου ημεδαπού, ο οποίος τους είχε παραχωρήσει το ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και παράλληλα αγόραζε ποσότητες του κλεμμένου πετρελαίου.

Κατασχέθηκαν:
• Δυο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, από τα οποία το ένα το είχαν μετατρέψει σε παράνομο «βυτίο» καυσίμων
• Εννιακόσια εξήντα (960) λίτρα πετρελαίου θέρμανσης τοποθετημένα σε -41- πλαστικά δοχεία που βρίσκονταν μέσα στο τροποποιημένο όχημα

• Πεντακόσια (500) μέτρα πλαστικών σωληνώσεων
• Αυτοσχέδια ηλεκτρική αντλία
• Διάφορα εργαλεία και ηλεκτρικός μετρητής πετρελαίου

Η κατασχεθείσα ποσότητα πετρελαίου αποδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Υπολογίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της παράνομης δράσης τους, αφαίρεσαν περισσότερα από 140.000 λίτρα υγρού καυσίμου (πετρέλαιο θέρμανσης) το οποίο μεταπούλησαν, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία στο Δημόσιο. Η δικογραφία που σχηματίζεται μετά την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων κλεπταποδόχων.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του