Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα με δραστηριότητα και στην Κάρπαθο

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα με δραστηριότητα και στην Κάρπαθο

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα με δραστηριότητα και στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2101 ΦΟΡΕΣ

Εμπορευόταν και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών

Τουλάχιστον 22 άνδρες Έλληνες και αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, έχουν συλληφθεί μαζί με τον 56χρονο που εντοπίστηκε στην Κάρπαθο, ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση εισαγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, εμπορίας και διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης και κάνναβης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, και αφορά την εξάρθρωση 4 εγκληματικών οργανώσεων ιεραρχικά δομημένων, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, οι οποίες δραστηριοποιούνταν κυρίως στις περιοχές της Σαλαμίνας, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας, Κέρκυρας και Καρπάθου.


Όπως έγινε γνωστό, εκτιμάται ότι κατά το διάστημα της έρευνας οι εμπλεκόμενοι διακίνησαν τουλάχιστον (4) κιλά κοκαΐνης και (63) κιλά κάνναβης, σε πλήθος χρηστών, ενώ βάση των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, το όφελος που αποκόμισαν από τη συνολική «δραστηριότητα» τους από τον Μάιο του 2017 τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ξεπερνά το μισό εκατ. ευρώ!

Η όλη υπόθεση διαλευκάνθηκε με συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα τις 13 Δεκεμβρίου 2017 σε διάφορες περιοχές της Αττικής αλλά και στην Κάρπαθο όπου και συνελήφθη ο 56χρονος όταν σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του εντοπίστηκαν 15 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 97 φαρμακευτικά χάπια, πέντε κινητά τηλέφωνα και πέντε κάρτες SIM.

Η υπόθεση παρουσιάστηκε χθες από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Θεόδωρο Χρονόπουλο ο οποίος μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Ύστερα από οργανωμένη και συντονισμένη, ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 13-12-2017 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με τη συμμετοχή τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, κεντρικών και περιφερειακών Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή (2) εκπαιδευμένων σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά και Αθηνών, συνελήφθησαν συνολικά (23) άτομα, εκ των οποίων οι (21) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων και (2) άτομα (ημεδαπός και υπήκοος Αλβανίας) για προμήθεια προς χρήση.

Από τα (21) μέλη, (19) είναι ημεδαποί ηλικίας από 19 έως 59 ετών και (2) υπήκοοι Αλβανίας 32 και 47 ετών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα αρχηγικά μέλη. Δύο από τους συλληφθέντες είναι αλβανικής υπηκοότητας (το ένα αρχηγικό), οι οποίοι βρίσκονται έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης, για υποθέσεις ναρκωτικών. Ένα μέλος της οργάνωσης, απεβίωσε τον Αύγουστο του 2017 από παθολογικά αίτια. Η έρευνα συνεχίζεται για την σύλληψη των μελών που διαφεύγουν και για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των αγνώστων.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς και παραβάσεις που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση και την πολύμηνη έρευνα, τουλάχιστον από αρχές Μαΐου του 2017, οι προαναφερθέντες κατηγορούμενοι, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε τέσσερις (4) αυτοτελείς, ιεραρχικά δομημένες, εγκληματικές ομάδες.

Οι ομάδες αυτές είχαν διαρκή δράση και τα μέλη τους διακριτούς ρόλους, στο πλαίσιο των οποίων αντάλλασσαν πληροφορίες και διακινούσαν μεταξύ τους, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Με την καθοδήγηση μάλιστα, των Αρχηγικών μελών τους, προέβαιναν σε καθημερινή διακίνηση - εμπορία ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, ενώ αξιοσημείωτο είναι ακόμη ότι κάθε ομάδα διέθετε ξεχωριστό πελατολόγιο, με πολυάριθμούς «πελάτες».

Οι εγκληματικές οργανώσεις είχαν αναπτύξει τη παράνομη δραστηριότητά τους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και στα νησιά της Καρπάθου και της Κέρκυρας, ενώ εκτιμάται ότι κατά το διάστημα της έρευνας διακίνησαν τουλάχιστον (4) κιλά κοκαΐνης και (63) κιλά κάνναβης, σε πλήθος χρηστών.

Από την έρευνα προέκυψε μάλιστα η επαγγελματική υποδομή των μελών των εγκληματικών οργανώσεων με στόχο την καθημερινή διακίνηση και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, το οποίο βάσει των προαναφερόμενων διακινηθέντων και κατασχεθέντων ποσοτήτων, ξεπερνάει το χρηματικό ποσό των (500.000,00) ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας - προανάκρισης και ειδικότερα απογευματινές ώρες της 31 Αυγούστου 2017, στην περιοχή της Σαλαμίνας, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών είχαν συλληφθεί τρία μέλη της δεύτερης εγκληματικής ομάδας, καθώς στο όχημα που επέβαιναν, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί σαράντα (40) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους περίπου (41) κιλών και (920) γραμμαρίων. Επίσης για την ίδια υπόθεση είχαν κατασχεθεί και (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Έχοντας γνώση των μεθόδων της αστυνομίας και προκειμένου να δυσχεράνουν στο μέγιστο βαθμό τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, τα μέλη της οργάνωσης για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις - συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν λέξεις κωδικούς και συγκεκαλυμμένες φράσεις.

Σε όλα τα στάδια της παράνομης δράσης τους και σε καθημερινή βάση έκαναν χρήση διαδικτυακών εφαρμογών για την πραγματοποίηση των συνομιλιών τους, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούσαν πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων, ονομαστικοποιημένες σε άτομα αλλοδαπής καταγωγής, τις οποίες αντικαθιστούσαν ανά τακτά διαστήματα, πάγια πρακτική ατόμων που ενέχονται σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Κατά την επιχείρηση, διενεργήθηκαν συνολικά είκοσι (20) κατ’ οίκον έρευνες, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
• 15 κιλά και -300- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• 225 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,
• 38 γραμμάρια κοκαΐνης,
• 200 γραμμάρια λευκής σκόνης, προφανώς νοθευτική ουσία,
• το χρηματικό ποσό των -7,500- χιλιάδων ευρώ,
• 2 πιστόλια και -220- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
• 5 σφραγίδες, εκ των οποίων οι 3 δημόσιων αρχών και οι δύο με ονόματα,
• 65 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων (κάρτες Sim ),
• 18 Ι.Χ.Ε. αυτ/τα, καθως και
• 4 μοτοσυκλέτες και 6 ζυγαριές ακριβείας.

Επίσης κατά την έρευνα, εξιχνιάστηκαν (4) κλοπές, (δύο κλοπές σε οικίες και δύο κλοπές οχημάτων), τις οποίες διέπραξαν μέλη των εγκληματικών ομάδων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τα δύο (2) πιστόλια που κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε στη Γ΄ Ανακρίτρια Πειραιά».

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων