Ομάδα υποστήριξης για τους πάσχοντες από καρκίνο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου και ο Διεθνής Σύλλογος Δωδεκανήσου ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία σημαντική κοινωνική προσφορά για τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο αλλά και τους οικείους τους.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες, οι εκπρόσωποί τους αναφέρθηκαν στην κοινή τους δράση που είναι η σύσταση Ομάδας Υποστήριξης για τον καρκίνο που έχει κύριο στόχο να υποστηρίξει κάθε άνθρωπο που έχει έρθει σε επαφή με την ασθένεια είτε ως ασθενής, είτε ως φροντιστής, ως συγγενής ή ως φίλος.

Η ομάδα επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ασθένεια να μιλήσουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλο, όπως και να μοιραστούν τα βιώματα, τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. 

Χθες, λοιπόν, στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών κα Μαρία Κρητικού, η Πρόεδρος του Διεθνούς Συλλόγου κα Ίγκριντ Ιωαννίδου καθώς και οι δύο επαγγελματίες ψυχολόγοι που συντονίζουν την ομάδα, δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση στους συμμετέχοντες, οι κυρίες Κλαδογένη και Χατζημανώλη.

Όπως εξήγησαν, στην ουσία, η δράση χωρίζεται σε δύο κομμάτια: Το ένα κομμάτι αφορά τους ασθενείς και τους φροντιστές και είναι η ομάδα υποστήριξης που θα ξεκινήσει τώρα, ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος, με νέους ασθενείς και φροντιστές.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην ψυχοεκπαίδευση των εθελοντών που είναι στο νοσοκομείο και στηρίζουν ασθενείς. Πρόκειται για εθελοντές από διάφορους κλάδους οι οποίοι μπαίνουν σ’ αυτή την ομάδα και παίρνουν γνώσεις σε σχέση με τις δεξιότητες επικοινωνίας που θα χρειαστούν για να στηρίξουν τους ασθενείς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα:
6938373954, 6938653985 ή 6977366850 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-16:00).