Ιανουάριος γεμάτος στίβο

Δυναμικά θα μπει το 2018 για το στίβο στη Ρόδο με αγώνες μέσα στον Ιανουάριο που αφορούν την ανάπτυξη και το ανώμαλο έδαφος. 

Κατ’ αρχάς στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» το Σάββατο 20 Ιανουαρίου θα διοργανωθεί η ημερίδα κλειστού στίβου στο εκεί προπονητήριο, αλλά και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για τα Mini Athletics Games.

Σχετικώς με την τελευταία διοργάνωση, εφαρμόζεται πρώτη φορά πανελλαδικά και αποτελεί μια ιδέα του τεχνικού σύμβουλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, Σάββα Διακονικόλα. Το όλο σκεπτικό παρουσιάστηκε στη διάσκεψη της ΕΠΑΚΑΒ στη Γλυφάδα πριν από μερικές μέρες κι έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αλλά και τους τεχνικούς στην ανάπτυξη. Ουσιαστικά πρόκειται για νέα αγωνίσματα της κατηγορίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων Μίνι, παιδιών ηλικίας δηλαδή, 9, 10 και 11 ετών. 

Η επόμενη σημαντική ημερομηνία είναι αυτή της 27ης Ιανουαρίου και πάλι Σάββατο, όταν και θα γίνουν τρεις διοργανώσεις στον Άγιο Σουλά. Στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» πρόκειται να διεξαχθεί η Χειμερινή Συνάντηση του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009  με προσκεκλημένο-έκπληξη, όπως κάθε χρονιά, παράλληλα με τους αναπτυξιακούς αγώνες για διάφορες κατηγορίες. 

Μαζί μ’ αυτούς πρόκειται να γίνει και το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, γι’ αθλητές-αθλήτριες 12-13 ετών, ενώ έχουν ήδη χαραχτεί στην περιοχή κοντά στο στάδιο οι διαδρομές για τον αγώνα ανωμάλου δρόμου. 

Μετά την κατάργηση ουσιαστικά του διασυλλογικού της κατηγορίας, η ΕΑΣ θέλει να προσελκύσει πάλι το ενδιαφέρον των δρομέων για τον ανώμαλο δρόμο σε τρεις διαφορετικές αποστάσεις. Οι αθλητές έως 17 ετών θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν των 3.500μ., οι Άνδρες στα 5.800μ., και οι Γυναίκες στα 4.650. 

Οι λεπτομέρειες όλων των παραπάνω διοργανώσεων θα γνωστοποιηθούν από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου μετά τις γιορτές με τις προκηρύξεις φυσικά ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι. 

Στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» πρόκειται να γίνουν σημαντικοί αναπτυξιακοί αγώνες στίβου τον Ιανουάριο
Στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος» πρόκειται να γίνουν σημαντικοί αναπτυξιακοί αγώνες στίβου τον Ιανουάριο